Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У міліції заявили, що зносити барикади в "урядовому кварталі" їх змусив ігнор

Вівторок, 10 грудня 2013, 16:34

У міліції пояснюють, що силоміць розчистили "урядовий квартал" через те, що мітингувальники проігнорували заборону суду проводити акції на цій території.

Таку заяву виконувача обов’язків керівника столичного главку міліції Валерія Мазана поширила прес-служба міліції Києва.

Мазан пояснив, що 9 грудня правоохоронці виконували рішення Київського окружного адміністративного суду від 6 грудня щодо розблокування частини вулиць у центрі столиці – так званому "урядовому кварталі".

"На жаль, організатори та учасники акцій це рішення (суду) проігнорували", - йдеться у повідомленні.

Мазан наголосив, що до міліції надходило багато звернень громадян з приводу того, що вони не можуть потрапити додому або на роботу.

"Багато громадян були обурені цим безладом. Це й стало основною причиною розгляду вчора цієї справи в окружному суді", - заявив він.

Мазан запевнив, що головним завданням працівників міліції, які були залучені до виконання рішення суду, стало саме розблокування вулиць та забезпечення дорожнього руху.

Крім того, міліціонери мали забезпечити нормальне функціонування адміністративних будівель державних органів влади, а також можливість безперешкодного пересування громадян, які проживають або працюють у цьому районі столиці, сказав представник МВС.

"Працівники міліції поводили себе толерантно, жодних законів не порушували, нікого не били", - запевнив Мазан.

Водночас, виконувач обов’язків керівника столичної міліції зазначив, що двоє працівників органів внутрішніх справ під час розблокування центру Києва отримали тілесні ушкодження і доставлені до лікувального закладу.

Мазан нагадав, що за невиконання законної вимоги працівника міліції (якою, зокрема, є виконання рішення суду) законодавством передбачено відповідальність.   

Як відомо, знісши цієї ночі барикади й намети мітингувальників на центральних вулицях Києва поблизу владних установ, правоохоронці заблокували автобусами ті ж вулиці і питали у громадян документи, пропускаючи пішоходів.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: