Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві заявили про "зрежисований" Майдан, істерику ЄС та диктат США

Субота, 14 грудня 2013, 11:30

Ситуація в Україні - зрежисована, а відповідь Заходу на відмову Києва від угоди про асоціацію з ЄС - "реакція на межі істерики".

Про це в інтерв'ю телеканалу "Росія 24" заявив глава російського МЗС Сергій Лавров.

Коментуючи події в Україні та на Євромайдані, Лавров зазначив: "Ніякого приводу для демонстрацій".

"Вона (ситуація) зрежисована і готувалася давно. Викликає подив реакція Заходу на межі істерики на суверенне рішення легітимних властей України", - зазначив глава МЗС РФ.

"На вулицю виходить демонстрація у таких масштабах і з такими запеклими гаслами, ніби країна оголосила війну якийсь державі всупереч волі українського народу. У тому, що за цим стоять провокатори, немає сумнівів . Те, що наші західні партнери, мабуть, втратили почуття реальності, викликає у мене великий сум", - додав Лавров.

Також він підкреслив: доля України – у її власних руках, і для неї відкриті двері Митного союзу. Ця структура, за словами Лаврова, допоможе її учасникам підготуватися до конкуренції в зоні вільної торгівлі.

"Митний союз, який ми створили - усвідомлена форма співпраці 3 країн, націлена на те, щоб підвищити конкурентоспроможність промисловості, сільського господарства, банківської, фінансової сфери. Щоб вже потім, будучи більш конкурентоспроможними, розмовляти на рівних, на більш вигідних умовах з тим же Євросоюзом про зону вільної торгівлі".

"А не зараз це робити , коли ЄС намагається нав'язати свою позицію так званим країнам Східного партнерства, коли вони не витримують конкуренції з переважною більшістю європейських товарів", - додав він.

За словами Лаврова, "євросоюзівські партнери хвилюються, перш за все, тому що йде така досить недорога, щоб не сказати - безкоштовна - прибавка до прибутку, особливо в умовах кризи".

"Розмова у нас на цю тему буде обов'язково, досить серйозна. Сподіваюся, що мої партнери до неї підійдуть по-чесному і не будуть під якимись приводами від неї ухилятися", - підкреслив глава МЗС РФ.

У свою чергу в своєму Twitter голова міжнародного комітету Держдуми Олексій Пушков звинуватив Держдеп США у диктаті стосовно української влади.

Скрін-шот з Twitter Олексія Пушкова
Скрін-шот з Twitter Олексія Пушкова

"Держдеп вимагає від Януковича дозволити мітинги у вихідні. Це прямий диктат. Ведуть себе, як з напівколонією. Якщо підпишуть угоду (з ЄС) – стануть колонією", - заявив він.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: