ЄС відповів на "одностатеві шлюби" Азарова: нічого спільного з реальністю

Субота, 14 грудня 2013, 16:13

Заява прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що Україні для отримання безвізового режиму з ЄС необхідно узаконити одностатеві шлюби, не має нічого спільного з реальністю.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, пише Zaxid.net.

За його словами, угода про асоціацію з ЄС тут ні до чого.

Коментуючи причини проголошення такої заяви Азарова, Томбінський заявив: "Можливо, (владі) треба знайти додаткові доводи і докази для людей у тому, що ЄС – це не шлях для України. Та це не відповідає дійсності. Це неправда".

Говорячи про те, що євроінтеграційне законодавство загалом передбачає більш демократичне ставлення до сексуальних меншин, представник ЄС зазначив: "Так, і таких вимог (про які згадував Азаров - УП) немає".

"Не йдеться про те, щоб ставитись більш толерантно, насамперед, до сексуальних меншин. Йдеться про те, аби вирішити проблему дискримінації загалом. Дискримінація може бути різною: вікова, за станом здоров’я, дискримінація щодо релігійних поглядів. Але також і сексуальна. І взагалі не йдеться про те, аби було вироблено принципи, що це все стосується тільки сексуальних меншин", - підкреслив Томбінський.

"В Євросоюзу немає жодних загальних засад щодо того, як підходити до питання одностатевих шлюбів. Адже це та сфера, у якій кожна окрема країна сама вибирає свій шлях та приймає свої окремі закони з цього питання", - зауважив він.

Як відомо, 14 грудня під час виступу на Європейській площі перед прихильниками ПР Азаров заявив: для отримання безвізового режиму з ЄС Україні необхідно узаконити одностатеві шлюби і прийняти закон про рівність сексуальних меншин.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News