Захарченко відповідатиме перед Гаазьким трибуналом - Москаль

Субота, 14 грудня 2013, 19:30

За побиття учасників Євромайдану відповідають персонально глава МВС Віталій Захарченко та  начальник управління громадської безпеки УМВС у Києві Олег Мариненко.

Як заявив нардеп від "Батьківщини" Геннадій Москаль, такі факти були встановлені паралельним розлідуванням, яке проводила опозиція.

"Якщо не буде прийнято міри щодо Захарченка з боку вищого політичного керівництва держави, на нього буде подану у кримінальний суд в Гаазі", - заявив Москаль.

При цьому він пояснив, що оскільки Україна не приєдналася до Міжнародного кримінального суду з прав людини, до суду подаватимуть люди з подвійним громадянством та громадяни інших країн, які є серед постраждалих.

Також Москаль повідомив, що "ще до початку розгону шифрограмою під грифом "таємно" було надано наказ всім областям окрім Закарпатської та Івано-Франківської направити "Беркут" у розпорядження МВС. Не КМДА, не РНБО, а саме МВС".

За його словами, ані голова КМДА Олександр Попов, ані заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович не керували "Беркутом", це безпосередньо робило керівництво МВС.

"Перед розгоном начальник управління громадської безпеки Мариненко проводить інструктаж по вказівці МВС і ставить завдання підрозділам "Беркуту" Криму, Полтавської, Чернігівської, Сумської, Луганської областей та міста Києва розігнати мітинг Євромайдану", - зазначив Москаль.

Також він заявив, що розгін був спланований, а "беркутівцям" видали не гумові кийки, а пластикові, які значно більш небезпечні та "заборонені усіма конвенціями у світі".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування