Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров і Арбузов на два голоси розповіли, що підпишуть у Москві

Неділя, 15 грудня 2013, 22:52

На засіданні українсько- російської міждержавної комісії 17 грудня питання, пов'язані з Митним союзом, обговорюватися не будуть.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Інтер" заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"У пакеті документів, який направлений для розгляду на засіданні комісії, немає жодного документа, який би побічно або явно мав якесь відношення до Митного союзу", - заявив Азаров.

"Ми обираємо шлях євроінтеграції. І ми не приховуємо цього від наших партнерів. Тому на засіданні міждержавної комісії питання, пов'язані з Митним союзом, обговорюватися не будуть. Тому, що ці питання не обговорювалися на рівні наших двох урядів", - заявив Азаров.

Він підкреслив: всі документи, які підготовлені на засідання комісії, відкриті і жоден не йде під грифом "таємно".

У свою чергу перший віце-прем'єр Сергій Арбузов в інтерв'ю телеканалу "1+1" заявив: гарантією того, що уряд серйозно налаштований на роботу над подальшою євроінтеграцією є створення трьох робочих груп за підсумком зустрічі з Фюле раніше.

Відповідаючи на питання, наскільки документи, що планується підписати у Росії 17 грудня, Арбузов заявив: "Всі документи, які будуть підписані – будуть націлені на економічну безпеку України, торгівельні відносини".

При цьому він озвучив неповний список документів, які планується підписати: "дорожня карта" з регулювання торгівельних обмежень на 2013-2015, угода про держпідтримку поновлення серійного будівництва літаків АН-124, меморандум про розробку та відпрацювання космічного комплексу важкого класу і т.ін.

На питання, яка з цих угод може наблизити Україну до Митного союзу, Арбузов запевнив: "Ніяка".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування