Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КВУ: Довибори не відповідають стандартам демократичних виборів

Понеділок, 16 грудня 2013, 11:02

Комітет виборців попередньо заявляє, що повторні вибори у ВР в 5 одномандатні пройшли в умовах, що не відповідають принципам і стандартам демократичних виборів.

Про це повідомляє КВУ в понеділок з посиланням на Інтерфакс-Україна, .

Хоча ЦВК має юридичні підстави встановити результати виборів, однак на окремих округах (у першу чергу виборчі округи №№194 і 223) ці результати вже перекручені через застосування підкупу виборців під час передвиборної кампанії або в день голосування.

Головними проблемами в день голосування й під час підрахунку голосів КВУ називає, зокрема, підкуп виборців, здійснення контролю над голосуванням, винос бюлетенів за межі дільниці, присутність сторонніх осіб безпосередньо на дільницях або біля них, перешкоджання роботі спостерігачів.

КВУ відзначає загальну несприятливу атмосферу, у якій проходили вибори у всіх 5 округах, через присутність біля дільниць і приміщень окружних виборчих комісій великої кількості невстановлених осіб, блокування працівниками правоохоронних органів штабу кандидата Миколи Булатецького у виборчому окрузі №194.

Крім того, КВУ стурбований безпідставним затягуванням підрахунку голосів окружною виборчою комісією у виборчих округах №94 і №223 і призиває членів окружного виборчкому швидше встановити результати виборів.

15 грудня в Україні відбулися повторні вибори народних депутатів в 5 одномандатних виборчих округах. Комітет виборців здійснював спостереження за виборчим процесом у всіх 5 округах. У день голосування на дільницях працювали 400 спостерігачів КВУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...