Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

13 регіоналів пропонують для виходу з кризи залучити Європу

Понеділок, 16 грудня 2013, 12:48

13 депутатів від фракції Партії регіонів пропонують для виходу з кризи створити в парламенті групу за участю європейських політиків.

З цією пропозицією вони звернулися до спікера ВР Володимиру Рибаку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Пропонуємо обговорити на засіданні під Вашим керівництвом питання створення постійно діючої групи з представників різних фракцій із залученням представників Європарламенту, парламентаріїв інших країн, представників посольств і так далі", - йдеться у зверненні.

Група, за пропозицією депутатів, мала б можливість терміново отримувати інформацію від посадових осіб, органів виконавчої влади, правоохоронних органів, делегованих представників МВС, СБУ, РНБО і внутрішніх військ.

Все це - "з метою громадського, парламентського та міжнародного контролю за прийняттям законних, прозорих, зрозумілих правових та управлінських рішень з підтримки правопорядку та конституційного ладу в Україні", - йдеться в тексті звернення.

У документі наголошується, що в сформованій ситуації Верховна Рада "повинна шляхом використання парламентських засобів та інструментів стати запобіжником подальшої ескалації конфлікту на вулиці, який може мати тяжкі наслідки як для кожного громадянина, так і для держави".

"Першочерговим питанням є недопущення силового протистояння і кровопролиття, застосування правоохоронних органів та спецпідрозділів для розгону і тиску на громадян".

"Використання правоохоронної системи та інших "воєнізованих" груп і формувань, "воєнізованих" громадських організацій у політичній боротьбі", - підкреслюється у зверненні.

Під документом поставили свої підписи 13 депутатів - членів фракції Партії регіонів: Яків Табачник, Іван Мирний, Микола Джига, Артем Щербань, Олександр Зац, Андрій Деркач, Григорій Смітюх, Анна Герман, Євген Геллер, Віталій Калюжний, Микола Рудьковський, Вадим Колесніченко та Олександр Бобков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування