Опозиція кличе людей на мітинг проти "Тайожного союзу"

Понеділок, 16 грудня 2013, 14:11

Опозиція запрошує громадян на 18:00 вівторка взяти участь у мітингу проти приєднання України до Митного союзу на Майдані Незалежності.

Про це заявив лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок на брифінгу в понеділок.

"Завтра на 18 годину ми запрошуємо всіх небайдужих киян та гостей міста на Майдан на велелюдний мітинг-протест: "Ні Тайожному союзу" (Митний союз, за співзвучністю з Таможным союзом – ред.)", - заявив він.

За словами Тягнибока, опозиція має інформацію про те, що президент Віктор Янукович таки збирається підписати у Москві у вівторок певні документ щодо взаємодії України й Митного союзу.

"Крім того, за нашою інформацією, там передбачено кілька зустрічей у вузькому складі, де розглядатиметься 10 питань, і друге – згідно з порядком денним, це взаємодія України з Митним союзом", - заявив політик.     

"Ми також знаємо, що відмови України від євроінтеграції коштуватиме Путіну 5 мільярдів кредиту і зниження ціни на газ між 200 і 300 доларів (за тисячу кубометрів)", - сказав Тягнибок.

Коментуючи невдалу спробу відставити уряд Миколи Азарова, Тягнибок зазначив, що повторний збір підписів мав на меті, радше, "морально-психологічний ефект" напередодні переговорів у Москві.

"Зараз у нас є понад 200 підписів, чи відкликали свої підписи комуністи – ще невідомо. Якби у нас станом на вівторок було 226 підписів, це було б сигналом для кремлівської сторони про неможливість підписання будь-яких угод цим урядом", - вважає лідер "Свободи".

Коментуючи заяву Олександра Єфремова про можливість виїзного засідання Верховної Ради, Тягнибок заявив, що опозиція разом із народом не дозволить провладним депутатам провести засідання, якщо вони захочуть ратифікувати документи, підписані в Москві.

"Ми їх зразу попереджаємо: якщо вони таке зроблять, ми підемо за ними – і не самі, а з людьми з Майдану", - сказав він.

Тягнибок також додав, що опозиційні лідери у вівторок зранку визначаться, чи братимуть участь у засідання парламенту, оскільки, на їхню думку, Верховна Рада в нинішніх умовах стала "виключно формальним органом". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...