Лех Валенса: в Україні немає лідера, здатного скинути владу

Середа, 18 грудня 2013, 07:53

Лідер польської "Солідарності" і екс-президент Лех Валенса вважає, що в Україні немає єдиного лідера й партії, які могли б скинути владу демократичним шляхом.

Революції в Україні не буде, усе може завершитися фіаско, сказав він в інтерв'ю Rzeczpospolita, пише "Дело".

"Я не бачу там (в Україні) вождя. Не бачу одного великого громадського руху, єдиної партії чи організації, які могли б скинути владу", - сказав Валенса, який був лідером протестних рухів у 80-х роках.

Він вказує, що в Україні є вибраний на демократичних виборах президент і його прем’єр. А мітингувальники не можуть порушувати демократичні принципи, бо потім ці принципи будуть порушувати й проти них.

"Україна не може скинути владу недемократичним шляхом, тому що навіть дефектна, але все-таки демократія є досягненням цього народу", - сказав Валенса.

Зараз в Україні, за його словами, панує хаос.

"Якщо Кличко отримає владу на вулиці, так же швидко її й втратить. Вулиця його підніме, вулиця його й позбавить (влади). Надто великий хаос панує в Україні", - вважає Лех Валенса.

За його словами, Україною не можна керувати, як на ринзі.

"Із симпатією й серцем я з українським народом і за Кличка, але цей народ має бути готовий до змін влади й політики. Не бачу, щоб Кличко був готовий до керування", - сказав екс-президент Польщі.

"Нехай пройдуть засідання круглого столу, бо повинен бути діалог і повинні бути мудрі лідери. Силою Україну не змінити", - вважає Валенса.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування