Учасники Євромайдану та "антимайдану" тимчасово об'єдналися на честь свята

Четвер, 19 грудня 2013, 21:50

Учасники акції на підтримку дій влади - прихильники Партії регіонів - прийшли до Майдану Незалежності, щоб привітати співвітчизників, мітингувальників проти дій влади, з Днем Святого Миколая.

"Майданівці" спочатку почали кричати "провокація", оскільки не зрозуміли намірів "гостей". Розібравшись, учасники різних акцій виконали Гімн України. Коменданти двох наметових містечок потиснули один одному руки.

Раніше вдень Святий Миколай разом з учасниками Євромайдану ходили в Маріїнський парк, щоб пригостити прибічників Партії регіонів цукерками та іншими подарунками.

Крім того, на честь Дня Святого Миколая учасників мітингу на Майдані Незалежності в Києві вітали феєрверком.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, виступаючи зі сцени на головній площі столиці, запитав у мітингувальників: "Ви хочете, щоб Святий Миколай подарував нам феєрверк?". Після цього заіскрився барвистий салют.

Ініціатива акції виходила від волонтерів Громадського сектору Євромайдану, повідомили згодом "Українській правді".  

Як відомо, з 21 листопада на Майдані Незалежності зібралися українці, обурені припиненням підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Після жорстокого розгону Євромайдану 30 листопада на площі столиці вийшли тисячі людей. На Майдані Незалежності розбили наметове містечко.

Біля Верховної Ради своє наметове містечко встановили прихильники Партії регіонів. Вони також оголосили свою акцію безстроковою.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування