У Росії обіцяють "за зобов'язання" іншу ціну на газ

Понеділок, 2 грудня 2013, 07:59

Україна, підписавши зобов'язання щодо Митного союзу, може отримати іншу ціну на газ.

Таке заявив перший віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов, якого цитує ПРАЙМ.

"На Україні зараз важка ситуація, і там зараз потрібно займатися розвитком виробництва, їм потрібно недорогий ресурс, щоб запустити підприємства і продати вироблену продукцію", - сказав він.

"Думаю, що ніхто, крім Росії, не зможе так швидко надати Україні потрібні ресурси і в такому обсязі", - зазначив Шувалов в інтерв'ю Bloomberg.

На його думку, наприклад, домовленість по газу відразу б вирішила величезну проблему для України.

"Ми також можемо надати позику. Але просто так допомагати без будь-яких зобов'язань з їхнього боку - не будемо. Ми не можемо просто так рятувати Україну: вони повинні прийти до нас з якоюсь конкретною і аргументованою повісткою", - вважає перший віце-прем'єр.

"Звичайно, Україна розуміє, що, підписавши зобов'язання щодо Митного союзу, може отримати іншу ціну на газ, інші умови за зобов'язаннями і мит", - додав Шувалов.

"Ми зараз з Вірменією домовляємося відкрито і прозоро по нашим відносинам, і всі розуміють, що ми Вірменії даємо відповідну ціну на газ, тому що вони підписують з нами весь пакет угод щодо Митного союзу", - зазначив перший віце-прем'єр.

Однак приєднання України до Митного союзу можливо в майбутньому не відразу, зазначив Шувалов.

"З точки зору технологій і готовності України утворити з нами на даний момент єдину митну територію, говорити про це зараз передчасно", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування