Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Ради ЄС: Ніхто не завадить Україні потрапити в Європу

П'ятниця, 20 грудня 2013, 14:08

ЄС не відмовляється від пропозиції підписати Угоду про асоціацію з Україною і вважає, що євроінтеграцію країни вже не зупинити.

Про це президент Ради ЄС Херман Ван Ромпей заявив у п'ятницю на прес-конференції після закінчення саміту Європейського Союзу, який пройшов у Брюсселі 19-20 грудня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Від усього Європейського Союзу я хочу сказати, що наша пропозиція про політичну асоціацію і тісні економічні зв'язки залишається на столі. Ми хочемо підписати (Угоду про асоціацію - ред.), як тільки країна буде готова" , - сказав він.

"Ми не можемо дозволити скомпрометувати (курс в ЄС - ред.) короткостроковими спекуляціями, зовнішнім тиском. Це має бути вільний вибір. З моєї точки зору, майбутнє України лежить в Європі, навіть якщо цей рух намагаються уповільнити, заблокувати, але в кінцевому підсумку ніхто не може цьому запобігти", - підкреслив президент Ради ЄС.

Ромпей запевнив українців на Майдані в "сильній підтримці" з боку ЄС.

"Лідери (ЄС) дуже стурбовані ситуацією в Україні і пильно стежать за нею. Сьогодні всі ми підтвердили нашу сильну підтримку (українцям на Майдані - ред.)" , - зазначив він.

"Те, що ми пропонуємо (зона глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі Україна-ЄС -ред.) суто економічно збільшить ВВП Україна як мінімум на 6%. Те, що пропонують інші - це короткострокові заходи, щоб уникнути колапсу або падіння", - заявив він.

Європейський чиновник переконаний, що пропозиція ЄС - "спіпадає з інтересами української економіки та українського народу, яке відкриває перспективи сучасного суспільства, заснованого на цінностях". "Це - абсолютно інша пропозиція. Рано чи пізно, ми повернемося до цього", - запевнив він.

Нещодавно президент України в ході свого візиту до Москви підписав низку важливих домовленостей, у тому числі про отримання 15-мільярдного кредиту та знижки на газ на третину. У ЄС цей крок сприйняли скептично, проте його представники продовжують заявляти, що готові до подальших переговорів з Україною.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...