Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

На Євромайдані створили народне об'єднання "Майдан"

Неділя, 22 грудня 2013, 13:01

Народне віче на Євромайдані у Києві ухвалило резолюцію про створення загальнонаціональної організації Народне об'єднання "Майдан".

На голосування текст резолюції поставив Олександр Турчинов, виступаючи зі сцени.

До складу Ради народного об'єднання "Майдан" увійшли Тарас Бойків, Олексій Гарань, Василь Гацько, Ігор Жданов, Андрій Іллєнко, Ірена Карпа, Сергій Квіт, В’ячеслав Кириленко, Ігор Коліушко, Віталій Кличко, Руслан Кошулинський, Іван Крулько, Руслана Лижичко, Ігор Луценко, Юрій Луценко, Марія Матіос, Андрій Мохник, Валерій Пацкан, Олег Осуховський, Андрій Парубій, Сашко Положинський, Петро Порошенко, Віталій Портников, Сергій Рахманін, Єгор Соболєв, Сергій Соболєв, Олександр Сушко, Вікторія Сюмар, Борис Тарасюк, Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, Олег Тягнибок, Валерій Чалий, Віктор Чумак, Тетяна Чорновіл, Зорян Шкіряк, Єлизавета Щепетильникова, Арсеній Яценюк.

Співголовами ради новоствореного "Майдану" - Сергій Квіт, Руслана Лижичко, Віталій Кличко, Юрій Луценко, Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок.

Список ради "Майдану" відкритий і буде збільшуватись, уточнив Турчинов.

Наше завдання - до "Майдану" має вступити більшість українців, і це реально. Тоді ми сформуємо нову Україну і нову українську владу", - додав Турчинов. 

"Ми були, є і надалі готові до тривалої боротьби, до того, що Майдан стоятиме і боротиметься рівно доти, доки Янукович не почує голос мільйонів. Майдан – це постійно діючий осередок спротиву. …Це і є наша вільна Україна, територія, яка вже непідвладна Януковичу", - зазначено у резолюції Майдану.

"Вся Україна має стати єдиним майданом, що очистить від Януковича нашу країну. З цією метою та з метою подальшої координації нашої діяльності, її поглиблення та розширення ми, учасники Народного віча, вирішили заснувати Народне об’єднання "Майдан"до складу якого можуть вступати політичні партії, громадські організації та громадяни", - йдеться у документі.

Раді "Майдану" доручено розгорнути "широку мобілізаційну роботу з організації спротиву нинішньому режимові в усіх областях України та координації протестного руху по всій території України".

Виступаючи на Віче, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив:  основні політичні завдання новоствореного народного об'єднання "Майдан" - це відновлення політичного балансу в Україні і нова Конституція.

Він також наголосив, що перед об'єднанням також постає завдання сформувати план змін для України - в судовій системі, нова прокуратура, оновлена міліція, що буде підзвітна територіальній громаді.

"Ми вимагаємо, щоб президент Янукович підписав указ і відправив у відставку уряд Азарова. Це було і залишається нашою вимогою", - додав Яценюк.

У свою чергу, виступаючи  на Віче, Юрій Луценко закликав присутніх стояти "доти, поки режим Януковича не буде повалений".

За словами Луценка, до цієї організації мають записатися "мільйони тих, хто був, є і ще буде на Майдані".

"Це позапартійна громадська організація, в яку вступлять люди, які були або будуть на Євромайдані. Десять мільйонів членів цієї організації, з десятьма мільйонами однакових значків, з десятьма мільйонами однакових думок у голові можуть змінити ситуацію в країні і повалити чинну владу", - заявив Луценко.

"Навесні ми маємо забезпечити територією свободи Центральну Україну, влітку територія свободи дійде до Криму", - підсумував він.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:04
відеоНа кордоні з Угорщиною затримали іноземця, який вивозив дівчину в сексуальне рабство
12:58
Естонія оголосила російського дипломата персоною нон ґрата
12:41
Майже третина українців вважає розслідування щодо бізнесу тиском на нього – опитування
12:34
ГУР допомагає російським добровольцям боротися з режимом Путіна – Юсов
12:34
У Росії призначили нового в.о. головкома ВМФ РФ
12:16
Молдова висилає дипломата РФ через організацію "виборів" у невизнаному Придністров'ї
12:14
Національне військове кладовище не завдасть шкоди екології – заступник директора
12:13
РФ втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ – Gunvor
12:13
Путін після "перевиборів" у травні поїде до Китаю на зустріч з Сі Цзіньпіном – ЗМІ
11:46
Фонд гарантування остаточно виграв справу про стягнення 1,5 млрд з колишніх топів "Платинум Банку", серед яких Рожкова
Усі новини...