Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єфремов: Тимошенко пропонувала вибори президента в Раді, Янукович відмовився

Середа, 25 грудня 2013, 12:59

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заперечує, що його політична сила має намір скасувати всенародні вибори для обрання президента в парламенті. 

"Це чергова "качка", про яку говорять зовсім безвідповідальні люди! Це робиться для того, щоб опорочити нашу політичну силу", - заявив він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Я можу їм відповісти наступне: свого часу, коли вони були при владі, вони пропонували нашій політичній силі й Віктору Януковичу обратися в президенти в парламенті. Це пропонувала Юлія Тимошенко! Вона пропонувала створити широку коаліцію на умовах, що вона залишається прем'єром, а Віктора Януковича обирають у президенти", - стверджує Єфремов.

"Віктор Янукович категорично відмовився тоді від цієї пропозиції. Зараз вони бояться про це говорити, але ми говоримо відкрито, я сам був учасником цих переговорів", - запевнив він.

"Отож, Віктор Янукович тоді відмовився й сказав, що президента країни повинен обирати народ! І я сумніваюся, що хтось зможе вплинути на його точку зору", - додав лідер фракції "регіоналів". 

При цьому Єфремов вважає, що "у Віктора Януковича, як ні в кого іншого, найвищі шанси бути обраним президентом у 2015 році, і зараз у нього найвищий рейтинг".

"Якби ми підписали угоду про асоціацію (з ЄС), а завтра зруйнували всю економіку, і країна була б жебрачкою, я думаю, перспектив у нас би точно не було. А якщо нам вдасться утримати економіку, усі соціальні виплати будуть виплачуватися й індексуватися в рамках законодавства, то, я думаю, народ це оцінить", - сказав він.

Крім того, Єфремов вважає малоймовірним повернення Конституції зразка 2004 року, про яке говорять громадськість і опозиційні політики.

"Я вважаю, що нічого не можна робити протиправними методами. Те, що було зроблено у 2004 році, позначилося на сьогоднішній ситуації. Тоді не можна було проводити третій тур виборів, це було неконституційно! У 2004 році я був категорично проти пропорційної системи виборів і заявляв про це публічно...", - зазначив він.

"Я не бачу моделі, згідно з якою ми знову могли б перейти до формування парламенту по пропорційній системі. Це більше гасла, а не реальне знання політичної ситуації в країні", - заявив Єфремов. 

А варіант "чистої мажоритарки" без прив'язки до партійної системи, на його погляд, – "взагалі неефективний шлях для будь-якої демократичної держави".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: