Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: 3 січня почнеться "безпрецедентне за цинізмом судилище"

Четвер, 26 грудня 2013, 11:43

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що третього січня над ним почнуть "безпрецедентне за своїм цинізмом політичне судилище".

Про це він повідомив у четвер на брифінгу в Національному штабі спротиву.

За його словами, мова йде про "реанімування" справи про нібито застосування ним фізичної сили проти колишньої дружини Наталі Окунської в 2008 та 2011 роках.

Власенко вкотре наголосив, що "ніколи не застосовував фізичної сили до своєї колишньої дружини і в матеріалах справи немає жодного доказу цього факту".

"Адміністрація президента Януковича використовує мою колишню дружину в якості інструмента для моєї фізичної ізоляції та політичного знищення", - заявив Власенко.

Він зауважив, що "в Україні існують десятки або навіть сотні тисяч жінок, які потерпають від домашнього насильства".

"При цьому, навіть маючи беззаперечні докази насильства над ними, вони не можуть роками добитися від дільничних інспекторів, які зазвичай розслідують такі справи, порушення кримінальних справ", - зазначив він.

У свою чергу, справою Власенка, за його словами, займалася Генпрокуратура (цілих шість прокурорів) і безліч слідчих Головного управління з розслідування особливо важливих справ.

"Все свідчить, що ця справа, як говорить Янукович, знаходиться "на особливому контролі"", - каже він.

"Крім того, повідомив Власенко, розглядати цю справу буде близька соратниця радника Януковича Андрія Портнова, голова Печерського суду пані Отрош.

За словами адвоката, "у режима не залишилося практично жодного судді, які би готові були приймати гріх на себе" у його справі.

На його думку, "розправа 3 січня розпочинається за прямою вказівкою Януковича, під кураторством Портнова та з метою руйнування захисту Тимошенко в українських та європейських судах".

Власенко обіцяє продовжити захист Тимошенко і боротьбу з існуючим режимом, який, нагадав він, незаконно позбавив його мандата і "практично всього майна".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: