Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свободівець про план: Майдан – це плацдарм, а з нього ми "наносимо удари"

П'ятниця, 27 грудня 2013, 18:06

План дій "Майдану" на даний час полягає у постійному тиску на владу, розхитуванні системи та "виснаженні" владних інституцій.

Про це розповів депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко у розмові з "Українською правдою".

"План дій… Це певна маніпуляція, що його нема. Насправді, план дій є, ніхто від нього не відмовлявся. Це: усунення режиму Януковича, повне перезавантаження влади і бій на систему влади в Україні", - сказав він.

"Конкретні дії на сьогодні проводяться: Майдан продовжує стояти, кожен день відбуваються походи в різні державні органи, різні приватні помешкання пікетуються. Хіба це не тиск? Це дуже сильно діє", - заявив Іллєнко.

За приклад він навів засідання "нелегітимної Київради", яке столична влада не змогла провести і "показати, нібито в Києві є якась влада, яка контролюється Банковою (Адміністрацією президента)".   

Також Іллєнко повідомив, що у четвер активісти, зокрема, "свободівці", не дали провести "фіктивні збори, які нібито збиралися погодити підвищення вартості проїзду в київському метрополітені".  

"Тобто постійно, щодня іде тиск. Найближчі цілі – у нас буде акція у неділю (29 грудня), яка полягатиме у віче на Майдані і також буде рейд на "Межигір’я", - заявив депутат.

На уточнююче запитання, чи буде спершу віче, а потім рейд, він відповів: "Я думаю, що ми раціонально все це організуємо, буде рейд на "Межигір’я", а детально формат визначимося у переддень"

"Так само ми будемо готуватися до Нового року та Різдва на Майдані. Це буде надзвичайно важливий етап також, щоб показати, що для Майдану свята – це не проблема, а, навпаки, привід ще більше з’єднати людей і зі ще більшим оптимізмом і з більшою впевненістю дивитися у майбутнє", - сказав Іллєнко.

"План дій – він в цьому і полягає, що ми діємо, як – у хорошому сенсі – осине гніздо чи то гніздо шершнів. Майдан ми використовуємо як базу, як плацдарм – а далі розлітаємося і наносимо якомога більш дошкульні удари по системі, розхитуючи її… Це стратегія такого бджолиного вулика. Це наш вулик – а далі ми розлітаємося", - навів він аналогію.

"Кожен день якісь акції – і так ми виснажуємо цю владу до тих пір, доки не переможемо. У влади ж узагалі плану дій немає – у них план дій, що ми втомимося і розійдемося… У нас план дій є, він працює, ми йдемо до перемоги", - наголосив "свободівець".

У свою чергу, громадський активіст Ігор Луценко висловив думку, що важливий не так план, як дії. "Виконавча частина – головне, потреба в діях велика", - сказав він.  

На запитання про план Луценко відповів: "Дуже розраховую, що він взагалі буде, а коли – не знаю… Неформальна робоча група, можливо, є, але я про це не знаю".

"Українська правда"  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: