Телеканали "здали" під жорсткий контроль Януковича за правду про Євромайдан?

Субота, 28 грудня 2013, 09:39

Українські телеканали передані під жорсткий контроль команді, сформованій президентом Віктором Януковичем та його старшим сином Олександром.

Про це в своїй статті для ZN.UA пише головний редактор "Дзеркала тижня" Юлія Мостова.

"Президент звинуватив у зраді власників центральних телеканалів, оскільки підконтрольні їм ЗМІ об'єктивно висвітлювали події Євромайдану. Однак Майдан, який не дав очевидних , відчутних результатів, змусив олігархів втягнути кігті - їх "вольниця" закінчилася", - зазначає Мостова.

За даними джерел ZN.UA, канали передані під жорсткий контроль команді, сформованій президентом і його старшим сином. Нагорі піраміди - Олександр Гурбич - кадр, перевірений з часів донецького губернаторства Януковича, що замикається безпосередньо на сина президента Олександра.

"Під ним - Юрій Чмирь, новопризначений заступник глави АП, покликаний курувати виробленням та розгоном сигналу у ЗМІ. Йому на допомогу - Михайло Погребинський, Ганна Герман та Роман Костриця", - наголошується в матеріалі.

"Паралельно відновлюється і російська гілка на дереві виборчої кампанії: у грі - Владислав Сурков і, зрозуміло, автор плаката про три сорти України - Володимир Грановський, який розім'яв інтелектуальні м'язи у спільній роботі з Глаз'євим. Ще трохи організаційних зусиль, необхідних для налагодження ланцюга проходження сигналу - і медійний асфальтоукладальник рушить з місця. Тисячі газет, радіостанцій, сайтів, каналів покриють корою інформаційний простір", - зазначає ZN.UA.

"Зрозуміло, найбільш вільним залишиться Інтернет, з якого, за даними соціологів, інформацію отримують 35% громадян. Але при цьому не будемо забувати про те, що 93% все ще продовжують її отримувати з телевізора. Окрім того, влада перейшла межу - на потік поставлено такі методи, як злом електронних поштових скриньок; несанкціоноване судом аудіо- та відеопрослуховування; фейкові повідомлення атаки на сайти і т.і.", - пише Мостова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...