Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відомо ім'я та прізвище одного з нападників на Тетяну Чорновол

Неділя, 29 грудня 2013, 08:56

П'ятим підозрюваним у справі про побиття Тетяни Чорновол скоріш за все є Роман Залюбовський.

За інформацією "Української правди", у Печерському суді, який до цього обрав запобіжний захід іншим чотирьом підозрюваним, у суботу було лише одне засідання і стосувалося воно Залюбовського.

Крім того, МВС у суботу повідомляло про обрання запобіжного заходу п’ятому підозрюваному близько 14 години у суботу. Судове засідання було призначено на 12:25.

За інформацією "Української правди", Роман Залюбовський мешкає у Дніпродзержинську і народився і 1979 році, як про це повідомляло МВС.

За версією МВС, саме п’ятий підозрюваний приїхав у Київ, щоб купити Porsche Cayenne, на якому і здійснювали напад на Тетяну.

Інший підозрюваний Сергій Котенко, який і розповів про обставини переслідування та нападу на Тетяну, у своїх свідченнях назвав два імені: Роман та Андрій.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook журналіст Денис Бігус, у 2004 Залюбовський працював (числився) співробітником ФОП (приватний підприємець), яке займалося виготовленням меблів.

У 2007 зареєстрував власний ФОП, основний вид діяльності - виробництво меблів.

У 2010-му стає засновником і директором ТОВ "Міра- Буд" із статутним фондом 107 тис. 411 гривень. Основний вид діяльності - агентство нерухомості. Припускається, що Залюбовський - формальний власник .

До нього власником фірми був Олег Володимирович Нетребко - засновник української федерації хортингу (бойове мистецтво). На сайті федерації Нетребко досі підписаний як голова правління будівельної компанії "Міра- Буд". Крім того, Нетребко є власником ще цілого ланцюжка компаній, пов'язаних з нерухомістю. Зокрема з Дніпропетровським ринком, сільгоспринків в одному з районів Дніпропетровської області, сільгосппідприємством в області та т.п.

У 2006 році Нетребко був кандидатом у народні депутати як член партії "РУСЬ" ("Російсько-Український Союз", блок Наталії Вітренко).

За даними інтернет-ЗМІ, Нетребко також є кримінальним авторитетом регіонального рівня на прізвисько "Нетрік". Співпрацював з ОПГ Курочкіна. Числиться директором компанії "Магеллан" , пов'язаної з Курочкіним. Був пов'язаний з вирішенням питань по дніпропетровському ринку Озерка.

Як відомо, у п’ятницю ввечері стало відомо, що було затримано п’ятого підозрюваного. Ім'я та прізвище не повідомлялося.

Журналістку і активістку Тетяну Чорновол було побито у ніч на 25 грудня. Міліція почала кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство),

Пізніше провадження додатково кваліфікували за ч. 2 статті 121 КК України – нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

27 грудня суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою чотирьом підозрюваним у справі про побиття Чорновол.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування