Керівник "Дорожнього контролю" через загрозу арешту поїхав з України

Понеділок, 30 грудня 2013, 16:27

Керівник "Дорожнього контролю" Ростислав Шапошніков через загрозу арешту та небезпеку для власного життя виїхав до Польщі та не планує найближчим часом повертатися.

Про це він сказав в понеділок, передає УНІАН.

За його словами, він перебуває в Польщі з 11 грудня цього року.

"Арештували (Андрія) Дзиндзю, (Віктора) Смалія, сказали, що буду третім. Арештувати мене не встигли, бо виїхав", - сказав він.

Шапошніков наголосив, що не планує повертатися до України не лише через загрозу арешту, але й через загрозу життю.

"Якщо не посадять, то вб'ють. Були такі прецеденти. В будь-якому випадку в Україну не можна повертатися", - сказав він.

Також активіст зазначив, що поки не планує просити політичного притулку у польської влади, оскільки, за його даними, він ще не оголошений в міжнародний розшук.

"Думаю, що поки що просити не буду, оскільки, мабуть, мене офіційно не оголосили в розшук. Тому немає сенсу. Подам прохання про політичний притулок лише у крайньому випадку, якщо зрозумію, що мені "кранти", - сказав він.

Він також повідомив, що поки не розробив чіткий план подальших дій, зазначивши, що йому у Польщі допомагає Союз польських журналістів. Шапошніков також зазначив, що Інтернет-газета "Дорожній контроль", котра викриває зловживання Дорожньої автоінспекції України, продовжить свою роботу.

"Частина людей у нас залишилася в Україні, в Києві, та поки будемо публікувати інформацію про події, які зараз мають місце - і про ДАІ, і про арешт Дзинзді та Смалія. А далі буде видно", - сказав він.

Як відомо, журналіста та керівника "Дорожнього контролю" з оперативної роботи Андрія Дзиндзю затримали 1 грудня, а його адвоката Віктора Смалія 9 грудня. Пізніше суд арештував їх обох на 2 місяці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News