Протестувальники заблокували центральний вхід до Кабміну

Середа, 4 грудня 2013, 07:20

Центральний вхід до будівлі українського уряду з боку вулиці Грушевського з  ранку заблокували близько 200 протестувальників.

Вони прийшли туди ще до 7 ранку й скандують "Азірова - у відставку!", "Януковича на йолку!", "Слава Україні, героям слава!", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас протестувальники не перекрили вхід до Кабміну з боку вулиці Садової, оскільки підходи до нього заблоковані міліцейськими автобусами й шеренгою службовців внутрішніх військ МВС.

Станом на 7:40 під Кабміном залишається близько 300 протестувальників.

Тим часом, у Маріїнський парк біля Кабінету міністрів прибуло 10 великих автобусів із бійцями "Беркут".

Крім цих автобусів у Маріїнському парку перебуває декілька невеликих автобусів і вантажних автомобілів для перевезення людей, що належать МВС.

У дворику Кабміну залишається 5 автобусів типу ПАЗ із бійцями спецпідрозділу "Беркут".

Ще 8 міліцейських автобусів перегородили вулицю Грушевського, у них перебувають бійці "Беркут" і солдати внутрішніх військ.

Автобуси міліції постійно прибувають. До Кабміну прибуло ще 5 автобусів типу ПАЗ.

У середу о 10 ранки має відбудуться засідання уряду.

Водночас ранок на Майдані Незалежності, де залишаються протестувальники проти влади, традиційно почався з молитви, троє священиків прочитали її зі сцени.

Станом на 7:50 на Майдані Незалежності залишається понад 3 тисяч людей. Багато хто гріється близько багать, зазначає агентство.

У будівлі Київської міськдержадміністрації як і раніше ночують люди з інших регіонів. При цьому прибиральниці намагаються прибирати. Учасники акції перебувають на першому поверсі, а також у колонному залі й біля входу перед ним. Ліфти в КМДА не працюють, а сходи заблоковані активістами. Вони розміщаються тільки на 1-му у 2-му поверхах.

Як і раніше працює штаб національного опору й прес-центр для журналістів у будівлі Федерації профспілок України.

У Жовтневому палаці деякі ще сплять у коридорах і кімнатах для репетицій. Глядацький зал закритий.

Уздовж вулиці Інститутської на деяких ділянках розташовані невеликі місця для ночівлі з наметами, пластмасовими меблями й бочками для багать.

Вулиця Інститутська поки не перекрита. Банкова, як і раніше, перекрита правоохоронцями.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування