Януковича закликають терміново розслідувати побиття журналістів

Середа, 4 грудня 2013, 11:49

Всесвітня асоціація видавців газет та новин закликала Віктора Януковича розпорядитися про негайне розслідування кожного випадку кожного випадку порушення прав та залякування журналістів в Україні.

Про це йдеться в зверненні, яке має в своєму розпорядженні "Українська правда"

WAN-IFRA та Всесвітній форум редакторів висловили глибоку стурбованість подіями, які мали місце у минулі вихідні, під час яких щонайменше 47 журналістів постраждали під час висвітлення акцій протесту у Києві на підтримку європейської інтеграції України.

В асоціації нагадали, що питання стурбованості станом свободи слова в Україні обговорювалось під час 64-го Всесвітнього Газетного Конгресу, який відбувся у вересні 2012 року у Києві.

Януковичу нагадали його слова: "Усі політичні сили в нашій країні погоджуються, що шлях уперед є абсолютно відкритим, і демократичне суспільство, свобода слова та незалежні медіа відіграють ключову роль сьогодні і у майбутньому"

"Пане президенте, жахливі фото та детальні репортажі, отримані WAN-IFRA з незалежних, перевірених джерел в Україні протягом останніх 48 годин, свідчать про те, що Ваша публічна відданість ідеалам свободи слова та незалежних медіа повністю перекреслюються діями Ваших служб безпеки", - йдеться в заяві.

Асоціація закликає Януковича у найкоротший можливий термін віддати розпорядження про негайне незалежне розслідування кожного випадку порушення прав та залякування журналістів та працівників медіа компаній.

"Їхньою роботою є висвітлення подій незалежно від того, слугують вони чи входять у протиріччя з політичними переконаннями Вашого уряду", - вказують в WAN-IFRA.

Президенту "чемно нагадують, що обов’язком держави є забезпечення безпеки усіх громадян, включно із журналістами, та гарантування їм належних умов для виконання ними своїх обов’язків без перешкод та остраху".

Відповідь Януковича в асоціації чекають у найближчий час.

WAN-IFRA є глобальною організацією видавців газет та новин з усього світу, яка має статус офіційного представника в ООН, ЮНЕСКО та у Раді Європи.

Організація об’єднує 18000 друкованих видань, 15000 онлайн сайтів та понад 3000 компаній у більше ніж 120 країнах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування