Росія про заяву НАТО: не втручайтеся, це внутрішні справи України

Середа, 4 грудня 2013, 11:54

У Москві розраховують, що українські політики повернуть ситуацію в країні в конституційне русло і закликають не втручатися в цей процес за кордону.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров на брифінгу в Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Розраховую, що українські політики знайдуть спосіб повернути ситуацію в конституційне русло. Ми виступаємо за це і закликаємо нікого не втручатися в цю ситуацію", - сказав він.

Російському міністру було задане питання, як він оцінює заяву НАТО, в якому говориться про неприпустимість розгону демонстрацій на Україні.

Лавров висловив здивування підтримкою "відносно досить агресивних дій на стороні опозиції".

"Що відбулося? Виконавча влада скористалися своїми суверенними повноваженнями - підписувати чи не підписувати документи. Це її повноваження... Якщо ми зараз подивимося на документи, які не набрали чинності через те, що та чи інша сторона їх не підписала, так що: це означає - треба в кожній з цих країн влаштовувати демонстрації протесту?", - підкреслив глава МЗС РФ.

"Я не знаю, навіщо НАТО приймає такі заяви, я не знаю, навіщо генеральний секретар НАТО пан Фог Расмуссен відповідає на питання, чи може Росія ввести війська на Україну, не знаю, навіщо такі питання задаються", - уточнив Лавров.

"І, по-моєму, це створює збочену картину і подібного роду сигнали в деяких збочених запалених мізках можуть викликати зовсім неправильне розуміння того, що відбувається", - заявив глава МЗС РФ.

"Ми виходимо з того, що це внутрішня справа України", - підкреслив він.

Напередодні міністри закордонних справ країн-членів НАТО виступили із заявою про ситуацію в Україні, в якій вони засудили застосування надзвичайної сили проти мирних демонстрантів в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування