Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров висунув вимогу діалогу з опозицією, Арбузов зіронізував

Четвер, 5 грудня 2013, 15:52

Прем’єр Микола Азаров готовий створити робочу групу з представниками опозиції для нормалізації ситуації, але лише після того, як буде розблокована робота будинку уряду.

Про це він заявив на зустрічі з помічником держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд в рамках 20-го засідання Ради міністрів ОБСЄ в Києві, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми готові узгодити порядок денний, сприйняти його і виконувати. Ми готові створити переговорну групу для нормалізації ситуації в столиці, але виключно після того, як буде розблокована робота уряду", - сказав Азаров.

Прем’єр завив, що блокування органів влади – це не мирна акція. Він зазначив, що 4 грудня генсекретаря Ради Європи Торбйорна Ягланда через блокування не пускали до уряду.

У свою чергу, перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов заявив, що опозиція скористалася громадським протестом у власних цілях і не йде на діалог.

Про це він говорив у рамках "дня відкритих дверей", зокрема для студентів Київського національного торговельно-економічного університету та Київського національного університету технологій та дизайну, повідомляє прес-служба уряду.

"Коли на акції протесту вийшли студенти, вони показали, з чим не згодні – це нормальна ситуація. Але коли цей рух спробувала очолити опозиція – це вже ненормально", - заявив Арбузов.

"Їм (опозиціонерам) не потрібно було з нами домовлятися, вони  просто використовували цей протестний рух і це буде остання справа, коли вони прийдуть і скажуть: давайте домовимося і знайдемо вихід. Для вас – це вихід, для нас – це вихід", - сказав Арбузов.

Перший віце-прем'єр заявив, що представники уряду готові зустрічатися з людьми і доносити до них "зважену правдиву позицію" з усіх актуальних питань, а не мітингові гасла.

"Ми приїдемо до вас, кожна людина повинна отримати відповідь, що сталося, чому сталося, що ми думаємо, на що ми розраховуємо, які у нас можливості, ми все це готові розповідати", - заявив Арбузов.

"Не думав я, що доведеться закласти у свій графік поїздки в університети для того, щоб пояснювати ситуацію, але життя, ймовірно, вимагає цього. Ми перейшли у нову історію", - констатував він.

Арбузов закликав студентів повернутися до навчання і запевнив, що покарань із боку адміністрацій вузів або Міністерства освіти й науки за участь у "Євромайдані" не буде.

За його словами, Міносвіти та Кабмін створять спеціальну комісію і проаналізують звернення на гарячу телефонну лінію уряду, куди студенти можуть поскаржитися у разі здійснення на них тиску за участь у акціях протесту.

"Що далі буде, якщо це (мітинги та страйки) не припиниться? Це проблема. Коштів на виплату зарплат вистачить на якийсь період, далі країна повинна працювати. Студенти не вчаться, люди не працюють, ВВП не зростає, товарообіг знижується. Тому, однозначно, максимум потрібно докладе сил, щоб всі заспокоїлися, всі повернулися в свої аудиторії, на свої робочі місця", - сказав Арбузов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: