Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада кидає за грати мітингувальників, "бо просили ж карати" – Єфремов

П'ятниця, 6 грудня 2013, 21:54

Суди обирають запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою для затриманих, які брали участь у мітингах 30 листопада – 1 грудня, бо владу ж "просили ж карати".

Про це заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в ефірі "Шустер LIVE".

Обговорюючи двохмісячний арешт журналіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі як запобіжний захід у справі, в якій йому інкримінують керування бульдозером під час мітингу 1 грудня (ч. 3 ст. 286 ККУ) ведучий зазначив, що "він не настільки небезпечний для громадськості, щоб його утримувати під вартою".

На що Єфремов заявив: "Так вимагають же затримувати винуватих, Савік".

Як відомо, провина Дзиндзі ще не доведена.

Міліція затримала активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзіндзю 5 грудня увечері.

Правоохоронці повідомили, що затримання відбувалося в рамках розслідування подій на Банковій, де 1 грудня протестувальники штурмували за допомогою бульдозера адміністрацію президента.

Раніше суд арештував на 2 місяці ще кількох можливих учасників бійки під АП.

30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Постраждало близько сотні людей.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

1 грудня у Києві відбулося Віче, організоване опозицією, на яке вийшло кількасот тисяч людей. Серед вимог мітингувальників були, зокрема, відставка уряду і покарання винних у побитті учасників Євромайдану.

У той самий день на вулиці Банковій біля адміністрації президента відбулася сутичка між силовиками та мітингувальниками.

Міліція затримала вже 14 демонстрантів, що брали нібито порушували громадський порядок під час останніх акцій протесту в Києві. Жоден міліціонер, незважаючи на обурення влади діями силовиків, поки не був затриманий.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: