Мітингувальники затримали УДОшника зі зброєю

Неділя, 8 грудня 2013, 18:35

Мітингувальники затримали співробітника УДО капітана Івана Літвака зі зброєю, який провокував міліцію.

Удошник у цивільному, але каже, що він при виконанні.

За словами мітингувальників, у Літвака при собі була табельна зброя, навушник та інші пристрої.

 

За словами мітингувальників, він підійшов до кордону міліції і людей, які стояли між міліцією та мітингувальниками. Почав намагатися пройти через кордон. Накинувся на міліціонерів, почав виштовхувати їх, - розповіли мітингувальники в ефірі Громадського.ТВ.

Як можна зрозуміти зі свідчень, він намагався утекти. Тому мітингувальники збили його з ніг і затримали. Спочатку удошник казав, що проходив повз,. У нього вилучили зброю.

Люди вирішили відвести удошника на Майдан.

Станом на 19:41 затриманий знаходиться в колі народних депутатів та мітингувальників, які викликали міліцію, аби задокументувати факт його протиправних дій, повідомляє очевидець.

До місця його затримання також підійшли двоє представників, як вони представилися, правоохоронних органів, які намагаються домовитися з мітингувальниками та депутатами щодо видачі їм затриманого.

Станом на 20:15 підозрюваного у провокаціях біля будівлі Кабміну капітана Управління державної охорони доправили в Печерське райуправління міліції.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу-Україна", правоохоронці запросили для дачі свідчень двох очевидців інциденту із числа мітингувальників.

Як стверджують співробітники Печерського РУВС, у будівлю пропущені представники "Громадського ТБ", і більше нікого з преси пропускати не будуть.

Під будівлею райвідділу перебуває близько півсотні активістів, які очікують рішення.

У столичному головкомі поки не мають інформації щодо наявності у підозрюваного в провокаціях зброї й посвідчення співробітника УДО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування