Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ЄС закликає українську владу утриматися від сили

Понеділок, 9 грудня 2013, 14:56

У світлі інформації про мобілізацію силовиків на вулицях Києва, що надходить із України, Європейський Союз закликає українську владу утриматися від застосування сили.

Про це заявив міністр закордонних справ головуючої в ЄС Литви Лінас Лінкявічюс, відкриваючи прес-конференцію, яка присвячена Раді зі співробітництва ЄС - Азербайджан в понеділок у Брюсселі.

"Зараз, коли ми говоримо, ми бачимо спеціальні підрозділи в центрі Києва. Ми бачимо новини, що може бути прийняте рішення про застосування сили. Якщо це правдиво, то це має бути зупинене", - сказав він.

При цьому політик констатував, що в ЄС покладають надії на український уряд щодо невикористання сили.

"Ми також говоримо, що має бути проведене повне і прозоре розслідування попередніх випадків насильства з боку поліції. Відповідальні повинні бути покарані", - додав міністр.

Лінкявічюс також заявив, що у Європейському Союзі сподіваються, що готовність президента Віктора Януковича проводити діалог з трьома колишніми президентами та опозицією призведе до зниження напруги.

"Ми чули, що президент готовий проводити діалог у тристоронньому форматі з колишніми главами держави і представниками опозиції. Я сподіваюся, що це багатозначно і призведе до зниження напруги і виконанню очікувань громадян", - сказав він.

Раніше в понеділок президент Віктор Янукович підтримав ідею першого президента Леоніда Кравчука щодо загальнонаціонального круглого столу для знаходження компромісу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування