Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Беркутівці" побили Луценка

П'ятниця, 10 січня 2014, 23:25

Під Святошинським РВВС у Києві "Беркут" побив Юрія Луценка та ще кількох людей.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

Під час блокування людьми автобусів з Беркутом хтось почав штовхати один з них. У цей момент з автобусу вискочили правоохоронці, які почали бити людей, що стояли поруч.

Луценку розбили голову. Як повідомила дружина Луценка, екс-міністр втратив свідомість. 

"Ми годину з Юрою намагалися добитися від Беркуту правди про їхні подальші дії, вимагали показати документи і зняти маски. Годину вони відпиралися. Після того, як ми вийшли з автобусу, люди продовжували вимагати від беркутівців показати посвідчення і зняти маски, щоб бачити їх обличчя і ідентифікувати, як вони ідентифікуюють мінингуючих", - написала вона.

За її словами, натомість беркутівці почали бити людей.

"Юра як міністр внутрішніх справ став між людьми і беркутівцями, щоб припинити кровопролиття. Беркутівці почали нещадно бити його по голові, кров лилася рікою. Розбили на обличчі окуляри. Він впав, втратив свідомість, лише тоді вони перестали його бити!!! Люди викликали швидку допомогу, зараз їдемо в клініку. Юра при свідомості, говорить. Травми голови великі. Мені також дісталося...", - повідомила Ірина Луценко.

Кореспондент "Громадського ТБ" повідомляє з-під лікарні: Луценку роблять томографію голови. Голова розбита, око постраждало".

Дружина Луценка повідомила, що в екс-міністра діагностували струс мозку, закриту черепно-мозкову травму та численні гематоми. Він отримав 8 ударів кийком. За її словами, Луценко просить не мститися за нього "беркутівцям", тому що "ці хлопці самі залякані".

 фото Andriy Kovalov
Фото Vitaly Manko 

Станом на цей час на місце приїхали 4 карети швидкої допомоги. За даними ЛІГАБізнесІнформ, постраждали не менше чотирьох людей.

Поранений під час сутички з "Беркутом" під автобусом. Фото Бориса Чикулая 

У п'ятницю після сутичок із бійцями спецпірозділу "Беркут" біля Києво-Святошинського районного суду Київської області госпіталізовано 5 постраждалих активістів.

"Автомайданівці" своїми машинами продовжують блокувати автобуси "Беркуту" неподалік від Святошинського відділку МВС на Проспекті перемоги у Києві.

Відео: TihonskyTV, Дмитро Тузов

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування