Харківський Євромайдан закидали петардами і "замінували" храм

Неділя, 12 січня 2014, 15:14

Невідомі кидали петарди в учасників Всеукраїнського форуму Євромайданів у Харкові, а потім влаштували "димову завісу".

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", перші петарди кинули, коли "евромайданівці" розвантажували звукопідсилювальну апаратуру для мітингу Всеукраїнського форуму Євромайданів біля пам’ятника Ярославу Мудрому.

Активісти затримали і передали міліції чоловіка, який кидав петарди.

Пізніше в учасників мітингу форуму Євромайданів з боку "регіонального" ​​мітингу кинули кілька димових шашок. Згідно з повідомленням, поки що інформації про потерпілих у результаті інциденту не надходило.

Міліція затримала одного з людей, які кидали шашки. Другому зловмисникові вдалося втекти.

Фото з Facebook Zoya Krasovska
Фото з Facebook Zoya Krasovska
 

Перед цим представники Партії регіонів спробували перешкодити розвантаженню і забрати обладнання, але спроба не вдалася.

Учасники про європейського форуму опинилися в облозі кількох тисяч регіоналів і їхніх прихильників. Проєвропейські активісти скандували "Бюджетникам – свободу". Міліція не втручається до подій і лише спостерігає.

Як відомо, у неділю у Харкові на головній вулиці міста проходить провладний мітинг на підтримку президента та проти Євромайдану.

До місця проведення заходу прибула звукопідсилювальна машина "Укртелекому", яка транслювала виступ представників Партії регіонів, повідомляє "Радіо Свобода".

Вони заявляли про негативні наслідки, які були б в Україні після підписання угоди про асоціацію з ЄС.  На думку ораторів, це призвело б до втрати незалежності України. У  відповідь "євромайданівці" скандували "Ганьба!" та "Ми вас не слухаємо".

Учасники Форуму Євромайданів оголосили підсумкову резолюцію свого зібрання.

У резолюції йдеться про те, що головна мета – "усунути узурпаторів української влади і не допустити узурпації влади в майбутньому". Також активісти вимагають "усунути президента Януковича, уряд та відповідальних осіб, які сприяють узурпації".

Разом з тим  невідомі зробили неправдиве повідомлення про замінування Свято-Дмитрівського храму УАПЦ, де 11 січня проходило пленарне засідання форуму Євромайданів, повідомляє УНІАН. За даними міліції, невідомий заявив про замінування храму близько 12:10.

"Експертами та кінологами проведено ретельне обстеження місця події. Ніяких вибухових речовин або пристроїв правоохоронцями не виявлено. Церква вже проводить свою роботу у звичайному режимі", - заявили в управлінні МВС у Харківській області.

Працівники міліції встановлюють особу, яка повідомила про замінування.

За даними ЗМІ, підсумкове пленарне засідання форуму Євромайданів організатори заходу спочатку планували проводити саме у Свято-Дмитрівському храмі, де  11 січня з'їзд був відкритий. Пізніше було вирішено провести підсумкове засідання в приміщенні Харківської правозахисної групи.

Джерело відео - Діана Савостьянова

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...