Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутата викликають на допит про спробу захоплення "Українського дому"

Понеділок, 13 січня 2014, 17:59

Позафракційного депутата Юрія Дерев'янка викликають на допит до слідчого відділення Шевченківського райуправління міліції.

Відповідне запрошення на ім'я народного депутата було направлене до Апарату Верховної Ради 10 січня 2014 року, повідомляє прес-служба політика.

Як зазначається в документі, в рамках досудового розслідування Дерев'янка хочуть допросити як свідка подій, що мали місце 1 грудня 2013 року біля ДП "Український дім" за адресою Хрещатик,2.

У прес-службі депутата нагадали, що "група молодиків 1 грудня 2013 року намагалася потрапити всередину "Українського дому", де в той час знаходилися підрозділи "Беркуту".

"Після тривалих переговорів за участі народних депутатів, в тому числі і Юрія Дерев'янка, сутичок між демонстрантами і правоохоронцями вдалося уникнути. Водночас, в прес-службі МВС Києва заявили, що "група людей хотіла захопити будівлю "Українського дому", але міліція запобігла цим незаконним діям", - йдеться у повідомленні.

В запрошенні на ім'я Дерев'янка, за яким його просять прибути на допит, зазначається, що у провадженні слідчого відділення міліції Шевченківського райуправління перебувають матеріали досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення.

Так, кримінальне впровадження відкрите за статтею 194 частини 1 КК "Умисне знищення або пошкодження майна", за статтею 15 частини 3 КК "Замах на злочин" і за статтею 341 частини 3 Кримінального кодексу "Захоплення державних або громадських будівель чи споруд".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування