Суд покарав за автомайдан водія, який навіть не був на місці події

Понеділок, 13 січня 2014, 21:32

Суддя Голосіївського суду Фролов на три місяці позбавив водійських прав Сергія Лук'янчука.

Про це повідомив юрист Тарас Гук.

"ДАІшники два рази приходили додому, спілкувались через домофон з батьками, ті нічого не повідомляли. Жодних письмових повісток, повідомлень, сповіщень не надходило. В п'ятницю після обіду він отримав повістку з суду на сьогодні, 13 січня, 16.00. В справі його представляв адвокат Roman Khrustenko ", - зазначив він.

"По суті: протокол був складений в його відсутності (що в принципі недопустимо), рапорт сфальсифікований, бо 29 грудня Сергій в автомобілі взагалі не перебував. Він був в Черкаській області, що підтвердили два свідка, які прибули в засідання і яких суд заслухав", - підкреслив Гук.

"Посилаючись на ст. 63 Конституції особу, яка була за кермом не називали. Пояснення щодо всіх можливих процедурних порушень (за зразками які я виклав) були судом заслухані. Тобто по суті розгляд таки відбувся", - додав він.

"Однак в постанові, суд врахувавши все вище викладене (те, що особи не було на місці, покази двох свідків; те що було все можливе порушено), тобто виписавши по суті виправдальний текст, вирішив: позбавити прав керувати транспортним засобом на 3 місяці (мінімальний строк позбавлення прав за санкцією статті 122-2 КУпАП­). Будемо готувати апеляцію", - зазначив Гук.

 

Як відомо, Києво-Святошинський райсуд Київщини постановив позбавити на півроку права керувати авто учасника автопробігу до Межигір'я Владислава Лисенко.

Перший автопробіг до президентської резиденції Межигір'я активісти автомайдану здійснили 29 грудня 2013 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News