Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд заборонив проведення акцій біля Межигір'я

Вівторок, 14 січня 2014, 09:52

Учасникам Автомайдану, які приїхали до Межигір'я, зачитали рішення суду про заборону на проведення акцій і піших походів в селі Нові Петрівці з 1 по 31 січня поточного року.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

В'їзд в село, де розташована президентська резиденція Межигір'я (в 15 км від Києва), перекрили три автомобілі дорожньо-патрульної служби ДАІ, два автомобілі міліції, мікроавтобус і три КаМАЗи.

На трасі стоять десять співробітників ДАІ. З мікроавтобуса вийшли близько 15 осіб в обмундируванні бійців спецпідрозділів міліції без будь-яких розпізнавальних знаків.

Правоохоронці відтворюють аудіозапис, в якому попереджають, що на місці подій ведеться відеофіксація.

"У разі невиконання судової заборони міліція може застосувати заходи, передбачені законодавством. Міліція не хоче , щоб хтось постраждав. Є можливість вирішити ситуацію мирним шляхом. Ми не станемо перешкоджати тим, хто негайно покине цю територію", - йдеться в аудіозаписі.

Заборона на проведення акцій була введена на прохання сільського голови Родіона Старенького. 

"Головна причина - щоб не повторилися ті події, які відбувалися на початку грудня на Майдані в місті Києві. З цією метою ми звернулися до суду, щоб заборонили проведення подібних акцій на території нашого села. Суд наше клопотання задовольнив. Тут заборонено проведення будь-яких акцій", - сказав Старенький

Мешканці села можуть безперешкодно пройти до себе додому, стверджує він. Однак як саме люди доводять міліції, що вони живуть в Нових Петрівцях, Старенький не знає. "Я так думаю, показують паспорт", - припустив він.

Як відомо, Автомайдан проводить біля Межигір'я чергову акцію. Через блокування дороги людьми, які представляються міліціонерами, але не мають на формі розпізнавальних знаків та відмовляються представитися, народні депутати-опозиціонери просять представників прокуратури терміново прибути до Нових Петрівців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: