Закриття церкви в Україні є абсурдом - міністр культури

Вівторок, 14 січня 2014, 13:02

Міністр культури Леонід Новохатько заперечує, що його відомство тисне на Українську греко-католицьку церкву й розглядає питання про її закриття.

Про це повідомляють Українські новини.

Міністр стверджує, що ще не бачив листа заступника міністра Тимофія Кохана, у якому Мінкультури попереджає про те, що релігійні громади УГКЦ в судовому порядку можуть бути позбавлені легального статусу через богослужіння на Майдані Незалежності.

По словам Новохатька, після святкування свого Дня народження (11 січня) він дотепер перебуває за кордоном і не знає обставин ситуації, що склалася в Україні.

Однак свою позицію міністр все ж висловив.

"Перше - ні про яку спробу закриття УГКЦ у листі (Мінкультури) не йде мова й не може йти взагалі!... Друге - закриття будь-якої церкви в Україні в сучасних умовах... ну це повний абсурд", - заявив міністр.

За його словами, у тексті листа Мінкультури немає жодних вимог до УГКЦ чи погроз, там тільки цитуються статті українського законодавства.

Новохатько підкреслює, що зараз в Україні немає жодних конфліктів і протиріч у релігійному середовищі, на відміну, на його думку, від Росії або Великої Британії і просить цінувати це перемир'я.

Коментуючи розміщення намету УГКЦ для богослужінь на Євромайдані, Новохатько сказав, що церква повинна була просто проінформувати про це Київську міську державну адміністрацію, і конфлікт було би вирішено.

Як відомо, керівництво УГКЦ висловило своє обурення листом від Мінкульту. Голова Батьківщини Арсеній Яценюк заявив, що вимагає відставки Новохатька та Кохана.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування