Гриценко: люди Яценюка контролювали переговори "Беркуту" в ніч розгону студентів

Вівторок, 14 січня 2014, 20:25

Депутат Анатолій Гриценко, який подав заяву на вихід з фракції "Батьківщина", заявив, що оточення лідера фракції Арсенія Яценюка контролювало переговори силовиків і могли знати про можливий розгін мітингу на Майдані Незалежності вночі на 30 листопада.

Про це він заявив в ефірі Громадського телебачення.

Один з офіцерів "Беркуту" передав Гриценкові радіозаписи переговорів всіх спецпідрозділів, які відбувалися в ніч з 29 на 30 листопада з 3 ранку до приблизно 6:20 ранку.

"Я зробив декілька копій, щоб залишилося. Тому, що я не вірю, що Пшонка (генпрокурор) проведе розслідування. І в тому вже переконався. Я передав офіційно це Пшонці і потім на допиті це підтвердив, що вони (переговори) справді дійсні. І вони сказали, що це справді дійсні переговори", - розповів депутат.

"Потім була розмова з Яценюком і він каже: "Знаєш, дарма ти це зробив… Тому, що до того ми контролювали всі радіопереговори "Беркуту", - процитував Гриценко розмову з Яценюком.

"Тобто мали доступ до частоти, прослуховували і знали, куди "Беркут" переміщається. А після того, як передав (записи правоохоронцям), начебто ця можливість втратилася", - пояснив він.

"Якщо Яценюк та його люди контролювали ці переговори, то на тих плівках, які я передав, було чітко видно, що з 3-ої ранку це побоїще готувалося. Чітко були позивні названі, вулиці, підрозділи, хто куди йде… У мене просте питання, чому не врятували людей, яких побили? Чому негайно не приїхали і не викликали інших?" – зазначив Гриценко.

Записи переговорів "Беркуту" були оприлюднені в інтернеті.

Як відомо, з 21 листопада 2013 року в Україні відбуваються протести проти дій нинішньої влади. Після жорсткого розгону силовиками мітингу на Майдані Незалежності вночі з 29 на 30 листопада акції почали набирати більшої сили та масштабів і тривають досі.

Будівлю КМДА пікетувальники захопили 1 грудня 2013 року під час масового Віче проти дій нинішньої влади.

Заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Володимир  Сівкович та голова КМДА Олександр Попов відсторонені за клопотаннями Генпрокуратури у зв’язку з підозрою у причетності до порушення конституційних прав громадян на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...