Опозиція готується до можливого розгону Майдану

Середа, 15 січня 2014, 15:24

В опозиції заявляють, що влада може готувати штурм Майдану.

Так, на сторінці Facebook Самооборони Майдану з'явилося повідомлення про те, що до центру стягують силовиків.

"УВАГА! До центру Києва знову стягують беркут та внутрішні війська! У цю та наступні ночі можливий штурм Майдану. Дуже важливо бути вночі на Майдані. Що більше нас - то менша ймовірність насилля!" – зазначено на сторінці.

 

В партії УДАР повідомляють, що останні дії і заяви влади свідчать про те, що вона ігнорує вимоги людей і готує підґрунтя для розгону Майдану і придушення мирних протестів по всій країні.

"Сьогодні лунають публічні заяви урядовців та провладних депутатів, які намагаються "винайти" підстави для виправдання можливого застосування сили. Окружний адмінсуд Києва знову ухвалив рішення про заборону масових акцій у центрі столиці, навівши перелік вулиць і площ в центрі Києва, де протестують проти чинної влади мирні демонстранти", - сказано в заяві.

"Людям заборонили навіть використовувати гучномовці та розвішувати плакати", - зазначив заступник голови партії "УДАР" Віталій Ковальчук.

В "УДАРі" відзначають, що сьогодні міністр юстиції Олена Лукаш заявила про начебто "насильницький характер" акцій протесту і що правоохоронці нібито повинні діяти відповідно до цього.

"Ми вважаємо це фактами підготовки до зачистки Майдану і посилення репресій з боку влади проти мирних активістів по всій країні", - підкреслив Ковальчук.

Між тим, твіттер Батьківщини повідомляє, що "на Майдані сьогодні з’явилися молоді хлопці в літніх кросівках. Їх підвозять автобусами з областей".

За джерелами Української правди, одним із сценаріїв є варіант, коли на Майдані, або десь поруч може відбутися провокація, масова бійка, для нібито залагодження якої будуть використані спецпідрозділи.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування