Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС скаржиться, що нардепи втручаються в роботу міліції

Середа, 15 січня 2014, 16:28

Міністерство внутрішніх справ закликало нардепів не втручатися у роботу працівників міліції.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті відомства.

МВС стверджує, що за два дні мали місце кілька випадків втручання депутатів у роботу міліції.

"Подібні дії можуть породжувати у громадян відчуття безкарності та провокувати розвиток правового нігілізму в державі", - сказано в заяві.

МВС зокрема повідомляє, що 14 січня на Бессарабській площі в Києві працівники Державтоінспекції стали свідками конфлікту двох невідомих чоловіків, який переріс у бійку.

Один з конфліктуючих бризнув інспекторові ДАІ в обличчя з газового балончика та втік в напрямку Майдану Незалежності, йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали правопорушника, 17-річного жителя Львівщини, та склали стосовно нього адміністративні матеріали.

Затриманого, після складання процесуальних документів, відпустили під особисте зобов’язання депутата Юрія Бублика.

Також 14 січня близько 23 години патрульні Голосіївського райуправління столичного ГУМВС затримали одного з трьох невідомих, які фарбою розмальовували вентиляційну трубу метрополітену.

19-річний студент, у якого виявили поліетиленовий пакет з кількома балончиками фарби, у присутності депутата Мірошниченка відмовився від будь-яких пояснень щодо своїх дій, зазначають в МВС.

Також ДАІ розповіло, що 15 січня інспектори зупиняли автомобіль з наклейкою на номерному знаку.

Водія змінив за кермом депутат Володимир Яворівський, і авто на чолі колони продовжило рух.

Керівництво МВС закликало народних депутатів утриматися від втручання в роботу працівників міліції.

Як відомо, останнім часом МВС нагнітає ситуацію навколо мирних акцій Євромайдану, заявляючи про факти пограбування і хуліганства. Опозиція ж спростовує ці заяви і наголошує, що МВС займається провокаціями.

В опозиції також заявляють, що влада може готувати штурм Майдану, оскільки в Київ підтягуються сили правоохоронців. За даними джерел влада може влаштувати провокації і вдатися до сили під виглядом "утихомирення громадянського конфлікту".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: