Депутати зобов'язали власників SIM-карток повідомляти особисті дані

Четвер, 16 січня 2014, 15:13

Рада зобов'язала власників SIM-карток укладати угоду з операторами.

Відповідне положення закріплене в законі №3879 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян".

Згідно з ним, закон України "Про телекомунікації" вводиться поняття ідентифікаційної телекомунікаційної картки – "засобу, який використовується для позначення (ідентифікації) кінцевого обладнання абонента в телекомунікаційній мережі (SIM-картка, USIM-картка, R-UIM-картка тощо)".

"Надання телекомунікаційних послуг із використанням ідентифікаційних телекомунікаційних карток здійснюється на підставі укладеного між оператором телекомунікацій і споживачем телекомунікаційних послуг договору в порядку, передбаченому законодавством", - йдеться в законі.

Крім того, національної комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, отримає право "обмежувати доступ абонентів операторів телекомунікацій до ресурсів мережі Інтернет, через які здійснюється розповсюдження інформації, поширення якої суперечить закону".

Підставою для обмеження доступу можу бути також "діяльність інформаційного агентства без передбаченого законом свідоцтва про державну реєстрацію".

Також закон зобов'язує операторів телекомунікацій за власні кошти не тільки встановлювати, але й закуповувати "технічні засоби, необхідні для здійснення уповноваженими органами оперативно-розшукових заходів".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News