В МЗС попросили західних критиків скандальних законів не втручатися в справи України

П'ятниця, 17 січня 2014, 15:00

У МЗС вважають заяви закордонних політиків стосовно прийнятих 16 січня законів втручанням у внутрішні справи України.

Про це йдеться в повідомленні міністерства, оприлюдненому після зустрічі  Міністра закордонних справ України Леоніда Кожари та першого заступника голови Верховної Ради України Ігоря Калєтніка з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом та головою Представництва ЄС в Україні, послом Яном Томбінські, яка пройшла в четвер, 17 січня.

"Міністр закордонних справ України Леонід Кожара висловив занепокоєння української сторони у зв’язку з коментарями офіційних осіб окремих іноземних держав і міжнародних інституцій щодо роботи Верховної Ради України, які розглядаються в Києві як втручання у внутрішні справи нашої держави", - йдеться в заяві.

У МЗС розповіли, що закордонним гостям пояснили суть прийнятих Верховною Радою законів.

"Ігор Калєтнік також детально роз’яснив процедуру прийняття законодавчих актів, підкресливши, що голосування 16 січня 2014 року відбувалося відповідно до чинного законодавства", - додають у відомстві.

Дипломатам ЄС та США також пояснили, що ухвалені закони відповідають західним нормам.

"Леонід Кожара наголосив, що ухвалені Верховною Радою України 16 січня 2014 року закони спрямовані на імплементацію в українському законодавстві низки норм, які вже існують в законодавстві більшості європейських держав, та відповідають загальновизнаним демократичним стандартам і міжнародним практикам", - йдеться в заяві.

Водночас представникам Заходу розповіли про порушення закону збоку опозиції "зокрема, блокуванню адміністративних будівель і перешкоджанню роботі вищого законодавчого органу України".

Як відомо, ЄС та США негативно відреагували на прийняття Верховною Радою останніх законів, заявивши, що вони обмежують демократичні права і свободи та суперечать міжнародним зобов'язанням України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування