У Німеччині та Британії висловилися про "диктатуру" Януковича

Субота, 18 січня 2014, 08:50

Закони, прийняті 16 січня Верховною Радою і підписані президентом Віктором Януковичем "обмежують особисті свободи громадян" та "відводять Україну від Європи"

Про це йдеться у заявах, зроблених міністрами закордонних справ Великобританії Вільямом  Хейгом і Франком-Вальтером Штайнмайєром.

"Занепокоєний тим, що Верховна Рада прийняла закони, що обмежують особисті свободи. Уряд України повинен відстоювати демократичні цінності", - зазначив у своєму Twitter Хейг.

Скрін-шот з Twittera Вільяма Хейга
Скрін-шот з Twitter'a Вільяма Хейга

У свою чергу Штайнмайєр підкреслив, що шлях, обраний президентом Януковичем - "шлях в нікуди", а "обмеження громадянських прав відводить країну від Європи".

Скрін-шот з Twitter'a Ф.Штайнмайера

Коментуючи ухвалені Радою закони, Штайнмайєр заявив: "Я переконаний, що більшість людей в Україні бажає відкритого майбутнього для держави, що уможливлює вибір на користь Європи".

"Ми очікуємо від політичного керівництва у Києві, що політичним дебатам після ухваленого рішення проти зближення з ЄС не будуть адміністративно перешкоджати, а тих, хто висловлює у них свою позицію не будуть кримінально переслідувати. Репресії не можуть бути відповіддю на політично суперечливі дебати", -  наголосив глава МЗС Німеччини, повідомляє  "Німецька хвиля".

Як відомо, 16 січня парламентська більшість ухвалила з порушенням процедур кілька законів, які утискають низку прав громадян і посилюють для влади можливість карати учасників акцій протесту й інших незгодних із діями влади.  

Серед запроваджених змін – повернення кримінального переслідування за "наклеп" і внесення до Кримінального кодексу статті про "екстремістську діяльність", яка визначається дуже широко.

17 січня президент Віктор Янукович підписав "закони про диктатуру"

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...