Від опозиції вимагають визначити єдиного "лідера опору диктатурі"

Субота, 18 січня 2014, 20:35

До лідерів опозиції Арсенія Яценюка, Віталія Кличка, Олега Тягнибока та до Петра Порошенка звернулися із закликом обрати єдиного лідера для напрацювання подальших дій опозиції.

Про це йдеться у зверненні до лідерів парламентської опозиції за підписом представників інтелігенції та учасників ініціативи "Першого грудня".

"Нинішній режим узурпував владу і заблокував всі шляхи правового і демократичного вирішення суспільно-політичного конфлікту. Плани панівного режиму в Україні і Кремлі очевидні: "зачистка" демократії в Україні та її поневолення", - йдеться у документі.

"Політтехнологічним сценаріями протистоїть натхненна сила Майдану - досить організована, …  але і вразлива - оскільки не очолена єдиним політичним керівництвом", – зазначають автори звернення.

"У цих умовах Вам і далі вести неоголошену передвиборчу кампанію з прицілом на 2015 рік – злочинно", - йдеться у зверненні.

При цьому активісти наголошують: "полководець" має бути один.

"Не кандидат в президенти, а єдиний лідер опору диктатурі. Сьогодні настав момент істини - або ви зможете вибрати серед себе єдиного лідера, або змушені будете зійти зі сцени", – підкреслюють автори звернення.

У свою чергу нардеп Віктор Балога на своїй сторінці у Facebook зазначив: "Бачить Бог - публічно і не лише, я як міг, так намагався нарозумити опозиційну трійцю нарешті почати щось робити, а не вести президентську кампанію. Результату - нуль. А значить, надії теж ніякої".

"Єдині, на кого в цій ситуації можна покладатися - це народ. Маю надію, 19 січня рятувати ситуацію також буде народ. Але, коли вони серйозно візьмуться за справу - зметуть усіх. І якщо опозиція далі зволікатиме - її також", - додав він та підкреслив: "І не дай Боже, у критичний для країни період (понеділок-середа) хтось з лідерів опозиції збереться у Давос".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування