Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Майдані вирішується майбутнє ЄС - депутат Європарламенту

Четвер, 2 січня 2014, 11:37

Київський Євромайдан важливий для подальшого розвитку Європейського союзу.

Таку позицію висловила очільниця фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Гармс в інтерв'ю Німецькій хвилі.

Євродепутат зустрічала Новий рік на Майдані в Києві, щоб, за її словами, показати, що для "європейських політиків Україна не зникає з радарів і не посувається на задній план іншими, більш актуальними новинами".

"На моє переконання, подальший розвиток Європейського Союзу, розвиток демократії, прав і свобод людини та правової держави на усьому європейському континенті вирішується також і тут, у Києві", - відзначила вона.

Також Гармс розкритикувала політику, яку Росія веде відносно України.

"Громадяни України виступають за правову державу, за нормальне життя у своїй країні, а не за "керовану демократію" як її називають деякі безрозсудливі політологи і яку нав'язує Україні президент Росії Володимир Путін", - підкреслила вона.

При цьому депутат порадила українським опозиційним лідерам об'єднатися й ділити портфелі вже після виборів.

"Щоб через п'ять років знову не опинитись у ситуації зневіри і втраченої надії серед розчарованих громадян та виборців, партії повинні нарешті заговорити про програми та про те, як вони отримають довіру до них від людей. В Україні зараз цього дуже бракує", - переконана Хармс.

Крім того, євродепутат нагадала про те, що вимога ЄС до України стосовно ліквідації вибіркового правосуддя загалом і конкретно звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко залишається в силі.

"Юлію Тимошенко в Україні фактично засудили за те, що укладення нею газових угод з Росією у 2009 році було непрозорим. А що Україна має зараз? Останні газові угоди з Росією - хто і що про них знає?" - підкреслює Гармс.

Член Європарламенту планує ще кілька днів залишатися в Україні. Напередодні я спілкувалась із представниками опозиції і продовжуватиму ці зустрічі, зокрема, розмовлятиму з Григорієм Немирею (голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції - ред.).

В то й же час вона планує зустрітися з представниками громадськості, активістами Євромайдану. 

Нещодавно голова МЗС Польші Радослав Сікорський завив, що акції громадян України на підтримку євроінтеграції повернуть країнам Європи віру у важливість проекту ЄС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування