Міліція звинувачує учасників ходи на честь Бандери в хуліганстві

Четвер, 2 січня 2014, 14:42

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту біля готелю "Прем'єр Палас" 1 січня за участю учасників факельної ходи.

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство)", - повідомили прес-службі міліції Києва в четвер.

За словами правоохоронців, вони отримали кілька заяв, в тому числі від співробітника служби безпеки готелю.

"Близько 19.00 на Бульварі Шевченка у Києві невідома особа із числа учасників факельної ходи кинула у приміщення готелю предмет, схожий на димову шашку. Правоохоронці провели огляд місця події та опитали свідків", - йдеться в повідомленні.

Зараз в МВС проводять перевірку.

В інтернеті поширюється відео, де видно, як невідомий закинув димову шашку в парадний вхід готелю.

В Свободі, яка була організатором мітингу, той факс, що інцидент мав місце, підтверджують, але такі дії засуджують і називають їх провокацією.

"Свобода засуджує зазначені провокативні дії. 2 січня 2014 року Політвиконком об'єднання проаналізував результати акції; за результатами перевірки ухвалено рішення про виключення з лав ВО "Свобода" двох осіб, яких було втягнуто в інцидент і які піддалися на провокацію", - йдеться в оприлюденій у четвер заяві.

"Про спланованість і зрежисований характер провокації свідчить хоча б той факт, що обліковий запис (т.зв. "аккаунт"), на якому було викладено змонтоване відео, було створено напередодні, а викладене відео активно розпіарили провладні "боти", - заявили в Свободі.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News