Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Олійник визнав, що за "Зека геть!" за новим законом його б покарали

Вівторок, 21 січня 2014, 11:22

Автор скандального закону регіонал Володимир Олійник визнав, що за його вигуки у 2004 році "Зека геть!", він би мусив відповідати за наклеп.

Про це він заявив в ефірі "Громадського телебачення".

Олійник пояснив деталі свого закону.

"Якщо ви розповсюдили неправдиву інформацію, то це ще не підстава притягати вас до кримінальної відповідальності. Хтось піде до суду і змусить вас спростувати", - розповів Олійник.

При цьому, за його словами, за розповсюдження завідомо неправдивої інформації слідуватиме кримінальна відповідальність.

"Але якщо ви будете розповсюджувати інформацію, яка, ви знаєте заздалегідь, неправдива, то тоді є підстави притягувати до кримінальної відповідальності. Бо ви вже дієте, як кілер", - заявив автор закону.

Олійнику нагадали, як він у 2004 році скандував на помаранчевому Майдані "Зека геть!"

Він визнав, що тоді говорив такі слова, але вважає їх наклепом і уже попросив за них вибачення.

"Якщо ви зробили вислів, який ображає людину, а я такий вислів зробив, то я вибачився і сказав, що більше такого не буду робити", - пояснив Олійник.

На запитання, кого він мав на увазі, депутат сказав, що говорив про тодішнього кандидата в президента а теперішнього президента Віктора Януковича.

"Я беру відповідальність на себе, і кажу що це негарно, ображати іншу людину. Я знаю, що президент дуже віруюча людина, здатна вибачати. Не бійтеся вибачитись", - сказав Олійник.

Олійник визнав, що за такі висловлювання за його законом він мусив би відповідати.

"Це не тягне на екстремізм, але тягне на наклеп. Не можна поширювати заздалегідь неправдиву інформацію", - розповів Олійник.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування