Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На журналіста і активістів, затриманих за бензин, "вішають" побиття міліції

Вівторок, 21 січня 2014, 16:01

Затриманих напередодні журналіста та двох активістів, які купували бензин для дизель-генератора, звинувачують у нанесенні тілесних ушкоджень працівникам міліції із застосуванням зброї.

Про це повідомили родичі затриманих. За їх даними, наразі усі вони перебувають у ізоляторі тимчасового утримання на пров. Косогірному, 7.

Справи, порушені проти оператора онлайн-телебачення "Спільнобачення" Володимир Карагяура, виконавчого директора Київської міської асоціації роботодавців Олексія Маркуся та юриста Володимира Маркуся об’єднано в одне кримінальне впровадження.

Трьом затриманим 21 січня ввечері висунуто звинувачення за ч.2 ст. 294 ("участь у масових заворушеннях"), яка загрожує 15 роками в'язниці.

За словами Михайло Злидня, адвоката Олексія Маркуся, незважаючи на те, що усіх трьох було затримано на автозаправці на вул. Набережно-Луговій, у чому можна переконатися, перевіривши записи відеостеження заправки, у звинуваченні вказано, що їх було затримано на вул. Грушевського, їм закидають участь у масових заворушеннях за попередньою змовою групою 3-5 тис осіб з використанням холодної пневматичної та іншої зброї, нанесенні тілесних ушкоджень працівникам міліції.

"Наразі можна стверджувати, що слідство по справі мого підзахисного та затриманих з ними, йде з порушенням норм Кримінально-процесуального кодексу", - заявив адвокат Маркуся. На його думку,  усі справи, порушені 19-20 січня за звинуваченнями за ч.2 ст. 294 ("участь у масових заворушеннях"), мають бути об’єднані в одне кримінальне впровадження.

"Проте відбуваються процеси, які дають підстави вважати, що йде зворотній процес – задіяні слідчі з різних районів, справи планують розглядати у різних судах", -  додав Злидень.

Як відомо, оператора "Спільнобачення" та двох волонтерів затримали напередодні на заправці через те, що вони купували бензин у каністрах. Повідомлялося, що їх підозрюють у постачанні бензину для виготовлення вибухових сумішей, які використовувались мітингувальникими під час протистояння із правоохоронцями 19 січня на вулиці Грушевського.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування