Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова погодилася на переговори, щоб потягнути час?

Вівторок, 21 січня 2014, 18:48

За даними джерела в Адміністрації президента, початкова згода влади йти на переговори була викликана бажанням затягнути час і перегрупувати сили.

Про це повідомляє ZN.UA, посилаючись на джерела в адміністрації президента.

За їх даними, секретар РНБО Андрій Клюєв відмовився від продовження консультацій з представниками ВО "Майдан".

У ході першого раунду переговорів у понеділок, за твердженням джерела, зокрема, обговорювалася можливість скасування репресивних законів прийнятих провладною більшістю 16 січня.

На скасуванні законів наполягали члени делегації опозиції.

За інформацією джерела, Клюєв припустив, що влада може піти на перегляд частини законів, запропонувавши опозиції взяти участь у їх коригуванні у стінах Верховної Ради.

За умови, що вулиця Грушевського буде звільнена від протестуючих і опозиція відмовиться від застосування сили.

Секретар Радбезу від імені Банкової також позначив готовність ініціювати закон про амністію для всіх учасників зіткнень біля стадіону "Динамо", наполягаючи на тому, що звільнення від можливої ​​кримінальної відповідальності має стосуватися і співробітників органів МВС.

У свою чергу влада зажадала від противників режиму гарантованої відмови від силових дій.

Повпреди опозиції також наполягали на відставці уряду, проте Клюєв дав зрозуміти, що це питання поза його компетенцією, і навряд чи його патрон погодиться на подібний крок.

Джерело стверджує, що на Банковій вважають перший раунд переговорів малопродуктивним.

Влада не вірить у здатність лідерів ВО "Майдан" контролювати учасників акцій на вулиці Грушевського і сумнівається в доцільності продовження переговорного процес .

Джерело висловило припущення, що початкове згоду Банковій йти на переговори було викликано бажанням затягнути час і перегрупувати сили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування