Лукашенко про Україну: ось що трапляється, коли діти президента займаються бізнесом

Вівторок, 21 січня 2014, 23:50

Жахом і катастрофою вважає президент Білорусі Олександр Лукашенко політичну кризу в Україні.

"Те, що відбувається в Україні - це жах, це катастрофа. Це не моя справа, там і без мене розберуться, попросять мене - я скажу "так" або "ні", допоможу чи ні. Якщо візьмуть владу в ці президентські вибори ті, хто громлять, - це надовго", - зазначив Лукашенко.

Він висловив надію, що конфлікт в Україні вирішиться і не матиме негативного впливу на діяльність СНД, де Україна головує в 2014 році, повідомляє "Білоруський партизан".

"Будемо сподіватися, що все буде нормально з точки зору головування в СНД, ніхто не переноситиме саміт СНД, навпаки, я впевнений, Янукович буде прагнути, щоб цей саміт пройшов у них, а ми, і Росія та інші, будемо таким чином підтримувати Україну і стабільність в ній, і нинішнього президента, тому що це головний представник влади", - сказав глава держави.

Він додав: "В іншому вони повинні розібратися самі. Занадто багато амбіцій у окремих політиків".

"Прекрасна країна з прекрасним народом, і ось цей бардак з так званим ринком, де клани поділили країну, - ось до чого це призводить. Щойно діти президента починають займатися бізнесом - чекай біди. Щойно у дружин і коханок з'являються корони на голові - чекай біди", - сказав Лукашенко.

За його словами, вплив на ситуацію в Україні роблять зовнішні сили.

"Поляки були сильно підв'язані і мало не приміряли програму за те, що Україну привели до Європи. Я боюся, щоб Україна остаточно і публічно не стала ареною розборок між Заходом і Сходом", - зазначив Лукашенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування