Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Посли ткнули Кожару носом у брехню й заявили, що "рубікон перейдено"

Середа, 22 січня 2014, 09:39

Посли Великобританії і Німеччини розкритикували міністра закордонних справ Леоніда Кожару за поведінку на зустрічі з дипломатами і інформацію щодо події у Києві.   

"Я такого ще не бачив. Обурені посли Британії і Німеччини відверто розкритикували Кожару і Лукаш", - написав Азад Сафаров у себе в Facebook

"Ви нам тут голлівудські фільми показуєте, а ми навіть слова не можемо сказати. Ви 67 хвилин виступали, але жодного разу не висловили жалю щодо смерті 2 людей", - переповів він слова дипломатів.

У свою чергу, журналіст Сергій Сидоренко написав у Facebook: "Респект європейським послам!!! Мегареспект! Окремо величезне спасибі послу Німеччини Вайлю, послу Великобританії Сміту". 

За його словами, "Кожара, Лукаш, Ратушняк (заступник голови МВС) і дядько з СБУ спробували влаштувати цирк на зустрічі з дипломатами у МЗС, виваливши послам купу інформації, найчастіше відверто брехливої".

"Закон про диктатуру в них (влади) європейський, вогнепальна зброя не застосовувалася, у журналістів взагалі ніхто не стріляв. І після цієї ганебної лекції Кожара спробував устати й піти, не слухаючи дипломатів", - повідомив Сидоренко. 

"У тих була буквально хвилина для відповіді й вони виступили гідно, сказавши й про те, що країна на грані переходу через точку неповернення, і про те, що вони чули брехню, й про те, що вони обурені", - зазначив журналіст.

"Більше того, Вайль сказав, що минулої ночі рубікон уже перейдено. І про загибель двох людей, звісно, теж нагадали. І обурилися тим, що міністри навіть не згадали про них. Це виглядало недипломатично, але дуже відповідало моменту. Респект!", - наголосив він.

Як повідомлялося, Кожара заявив послам у середу, що українська влада не залишить без реакції порушення законодавства протестувальниками на Грушевського у Києві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування