Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров: Протестувальників могли застрелити провокатори-екстремісти

Четвер, 23 січня 2014, 13:34

Прем’єр-міністр Микола Азаров вважає, що застрелити протестувальників на вулиці Грушевського могли "провокатори" з "екстремістських організацій".

В інтерв’ю BBC він знову запевнив, що силовики на вулиці Грушевського у Києві не мали вогнепальної зброї та не могли її використати.

Експертизи і розтин загиблих протестувальників, за його словами, показали, що постріли були зроблені згори, з дахів будівель.

"Міліція не перебувала на дахах будівель. Це елементарно перевірити. І хто це був? Скоріше за все, можна припустити, що це були провокатори – можливо, з числа цих екстремістських організацій", - заявив він.

У розшифровці інтерв’ю BBC-Україна цитує Азарова: "За минулі два місяці в нас ситуація вже багато разів практично приходила до повного умиротворення, і щоразу знаходився якийсь привід. Щоразу відбувалася якась надзвичайна ситуація, яка знову призводила до загострення".

"І в мене складається враження, що ті люди, які зараз займаються цими провокаціями, планують ці провокації. Вони зацікавлені в збереженні напруги", - заявив прем’єр. 

За словами Азарова, "з самого початку конфлікту керівництво країни категорично заборонило застосування вогнепальної зброї в цих масових безладах". 

Голова уряду запевнив, що він не давав наказу про зачистку епіцентру протистояння активістів і силовиків.

"Ні, звісно. Інструкції органам правопорядку дані прості: не допускати застосуванні сили проти мирних маніфестантів – проти, наголошую, мирних маніфестанті; не допускати силового захоплення урядових будівель та установ", - сказав Азаров.

"І використовувати при цьому ті засоби, які дозволені в такій ситуації: це застосування сльозогінного газу, якщо буде загроза життю співробітника правоохоронних органів; щити й тощо", - зазначив він.

Прем’єр назвав корисною зустріч президента Віктора Януковича та представників опозиції.

"Певні домовленості, в принципі, вже намічаються", - заявив Азаров

"Хотілося б, щоб лідери опозиції, особливо Віталій Кличко, відійшли від мови ультиматумів", - зазначив прем’єр. 

Як відомо, з 19 січня на вулиці Грушевського у Києві триває силове протистояння "беркутівців" та протестувальників. Вранці 22 січня там було застрелено двох осіб, потім з’явилася інформація про ще двох загиблих, крім того повідомляється, що у лікарні помер хлопець, якого нібито скинули з колонади стадіону "Динамо".   

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування