БЕРКУТ РОЗДЯГНУВ ДОГОЛА ЛЮДИНУ І ЗНІМАВ НА ВІДЕО

Четвер, 23 січня 2014, 15:36

В інтернеті з'явився ролик, як Беркут і інші силовки в чорній формі Внутрішніх військ знущаються із затриманого чоловіка на Грушевського.

За інформацією депутата Андрія Парубія, ним є Михайло Гаврилюк. Після оприлюднення відео, його змогли знайти, і станом на 19:08 він у штабі Самооборони Майдану, отримує медичну допомогу.

На відео, яке було оприлюднено вдень в четвер, видно, як Беркутівці роздягли його, а потім знімали на відео і фото його оголеного на морозі.

Після зйомок його оголеного відправили у автобус. На тілі молодого чоловіка, зокрема на спині, видно величезні синці.

Само відео датоване 23 січня - день, коли вдалося досягнути тимчасового припинення активних дій - перемир'я.

"Українська правда" звернулась до прес-служби Внутрішніх військ з проханням прокоментувати ситуацію, повідомити, хто є керівником частини 228, шолом якої носить один з силовиків.

Прес-секретар внутрішніх військ вікторія Кушнір повідомила, що лише зараз побачила це відео і пообіцяла протягом години надати відповіді на наші питання.

Як повідомила "Українській правді" прес-секретар Київського МВС Ольга Білик, "керівництвом ініційовано службове розслідування, воно вже розпочато".

"Після нього будуть прийняті відповідні заходи про працівників міліції, в діях яких були ці порушення", - повідомила Білик.

Трохи згодом на сайті МВС України з'явилась інформація про те, що МВС "приносить вибачення за неприпустимі дії людей у міліцейській формі, які фігурують у відео з оголеним чоловіком, що було розповсюджене у ЗМІ".

Вказаний матеріал вивчається, щоб встановити місце та час зйомки, осіб, які зображені на відео, а також умови, за яких було зняте це відео.

Голова МВС Віталій Захарченко звернувся до особового складу органів внутрішніх справ та вказав на неприпустимість таких дій, а також закликав дотримуватися норм закону та моральності.

Українська правда

"Українська правда" у Threads