Львівські регіонали - за відставку Азарова і дострокові вибори

П'ятниця, 24 січня 2014, 09:58

Львівська обласна організація Партії регіонів виступає за відставку прем’єр-міністра Миколи Азарова, уряду та проведення перевиборів до Верховної Ради та президента.

Про це йдеться в заяві регіоналів, оприлюдненій на офіційному сайті.

"Львівська обласна організація Партії регіонів розділяє біль українців за загиблими на Євромайдані у Києві", - сказанов заяві.

На думку депутатів, "відповідальність за смерть людей в мирний час лягає в першу чергу на владу, яка наділена повноваженнями і зобов’язана захищати честь, гідність і життя кожного громадянина держави, навіть якщо він порушує закон".

У заяві вказано: "очевидно, що будучи зорієнтованим на настрої тільки певної частини громадян України, лідери Партії регіонів після того, як прийшли до влади, не зуміли чи не захотіли дослухатись до позиції іншої частини українців".

"Сьогодні є очевидно, що ті програмні засади, з якими Партія регіонів йшла на вибори, не виконуються. Замість обіцяної стабільності і євроінтеграції, країна поставлена на грань громадянської війни, хаосу та розколу".

Львівські регіонали вимагають негайно скликати з’їзд партії.

"Згідно з європейською практикою голова Партії регіонів Микола Азаров, її керівництво на з’їзді мають подати у відставку. З’їзд партії мав би обрати нового лідера, а президент – оголосити позачергові вибори до Верховної Ради, сформувати новий уряд. Це є демократичний шлях", - наголошують в ЛОО ПР.

Вони вказують: "спроби подальшого силового розв’язання політичного конфлікту, роблять неможливим наше подальше перебування в Партії регіонів".

"Розсудити владу і опозицію вправі тільки український народ. І не на майданах, а через вибори. Спочатку до Верховної Ради, а потім і президента", - резюмують в організації.

На їхню думку, тільки так можна поставити крапку в подальшому загостренні протистояння громадянського суспільства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування