Львівська облрада визнала Народну раду та просить забрати Беркут з Києва

Неділя, 26 січня 2014, 02:33

25 січня Львівська обласна рада на позачерговій сесії визнала Народну раду та звернулася до ГУ МВС у Львівській області з проханням відкликати бійців місцевого спецпідрозділу Беркут.

Про це повідомляється на сайті облради та сайті місцевого осередну ВО Свобода.

Від імені територіальної громади Львівщини депутати закликали "не виконувати, згідно із статтею 60 Конституції України, явно злочинних розпоряджень та наказів; вжити необхідних заходів для перебування всіх підрозділів і частин, які розміщені на території Львівської області, у місцях постійної дислокації; а також не брати участі в протистоянні з тими, кого зобов'язані захищати".

Більше того, Львівська обласна рада вирішила визнати Народну Раду України органом, уповноваженим представляти інтереси народу України.

Також львівські депутати встановили, що на території області не мають проводитися заходи за участю особового складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, інших правоохоронних органів з використанням спеціальних засобів, зброї та військової техніки спрямовані на обмеження прав громадян на проведення мирних зібрань.

Рішенням ради створено Загін народної самооборони як орган муніципальної дружини обласної ради. Йому доручено забезпечити охорону адміністративних приміщень обласної ради, а також охорону громадського порядку при проведенні мирних зібрань громадян України на території області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування